Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pejanović Đurišić: Pristupanje Švedske NATO dokaz nepokolebljive posvećenosti miru u Evropi

Ovaj istorijski trenutak, prema njenim riječima, označava ne samo novo poglavlje u modernoj istoriji Švedske, već predstavlja izraz nove snage i jedinstva NATO saveza

Predsjednica Atlantskog saveza Crne Gore Milica Pejanović Đurišić čestitala je švedskoj ambasadorki Ben David, pristupanje te zemlje NATO alijansi.

“Zadovoljstvo mi je što sam u prilici da u ime Atlantskog saveza Crne Gore uputim najiskrenije čestitke Vama, Vašoj vladi i narodu Kraljevine Švedske, povodom pristupanja Švedske Sjevernoatlantskom savezu (NATO)”, navela je Pejanović Đurišić u čestitci.

Ovaj istorijski trenutak, prema njenim riječima, označava ne samo novo poglavlje u modernoj istoriji Švedske, već predstavlja izraz nove snage i jedinstva NATO saveza.

“U kontekstu trenutnih geopolitičkih okolnosti, pristupanje Švedske dokaz je vaše nepokolebljive posvećenosti miru, sigurnosti i saradnji u Evropi. Istovremeno, vojne sposobnosti i demokratske vrijednosti Švedske, zajedno sa njenim geografskim položajem, jačaju operativnu snagu Saveza u suočavanju sa aktuelnim izazovima. U Atlantskom savezu Crne Gore svjesni smo posvećenosti i odlučnosti koje su neophodne za pridruživanje NATO savezu, zbog čega Vam upućujemo naše iskrene čestitke. Kao snažan zagovornik transatlantskih i EU vrijednosti u Crnoj Gori, radujemo se produbljivanju naših odnosa i saradnje na adresiranju zajedničkih izazova miru i stabilnosti u euro-atlantskom području”, stoji u čestitci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve