Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Pavićević: Šta god je DF podržavao to je bilo protiv interesa Crne Gore, zato su za Otvoreni Balkan

Kako dodaje, konstantno atakovanje na temeljne vrijednosti države, u konačnom, za posljedicu imalo je potpunu stagnaciju Crne Gore na njenom evropskom putu i blokadu daljeg pregovaračkog procesa

Kada iza neke ideje ili inicijative svojom podrškom stane Demokratski front, onda je to pametnom sasvim dovoljno da razluči je li tako nešto po Crnu Goru dobro ili ne, poručuje Vesna Pavićević, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Njihova, kako to sami ističu „snažna podrška učlanjenju Crne Gore u Otvoreni Balkan“, nije ništa drugo nego nastavak djelovanja koje je od formiranja ovog političkog saveza usmjereno protiv interesa Crne Gore i njenih građana.

Podsjetimo da su ovi samoprozvani i deklarisani negatori tekovina 21.maja, te 2006. godine bili protiv nezavine Crne Gore. Da su dvije godine nakon toga bili protiv priznanja države Kosovo, da su se svim silama zalagali i protiv ulaska Crne Gore u NATO alijansu, da je protiv njihovih lidera podignuta optužnica zbog učešća u pokušaju državnog udara… Takođe, sa pozicije vlasti u prethodnih godinu i po dana od DF smo imali isključivo urušavanje državnog sistema, državnih preduzeća i javnih ustanova”, navodi ona.

Kako dodaje, konstantno atakovanje na temeljne vrijednosti države, u konačnom, za posljedicu imalo je potpunu stagnaciju Crne Gore na njenom evropskom putu i blokadu daljeg pregovaračkog procesa.

“U svom minulom radu, DF nije imao gotovo ni jednu inicijativu koja se poklapala sa državnim interesima Crne Gore. Štaviše suprotno, uvijek su težili da podilaze interesima drugih država i pokušaju da Crnu Goru koriste kao monetu za potkusurivanje tuđih interesa.

Crna Gora je okrenuta evropskim integracijama. Politički igrokazi, koji su dio balkanskih lutanja, manipulacija, opsjena, zabluda možda su nečiji interes, ali crnogorski svakako nijesu”, zaključuje ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve