Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Partija Muslimana: Mi znamo kako izgleda etnički inženjering

Radi Crne Gore, ističu, koju bezgranično vole, kao svoju jedinu i matičnu državu, traže da se ispoštuju preporuke Evropskog parlamenta, da se popis odgodi

Mi, nacionalni Muslimani u Crnoj Gori, mi koji smo pretrpjeli najveći etnički inžinjering u Crnoj Gori u 21. vijeku kada je na popisu iz 2003.g. broj Muslimana dosao sa oko 90.000 (1991.g.) na oko 25.000, svjesni smo kako izgleda taj proces. Svjesni smo kako to izgleda kada potpisima I voljom pojedinih partijskih rukovodilaca, tada SDP I DPS, gubite svoju naciju I tjeraju vas da udjete u neku novu kojoj ne pripadate, saopšteno je iz Partije crnogorskih Muslimana.

Kako su istakli, nijesu zaboravili da su “naša braća Crnogorci u tom trenutku sve to nijemo gledali i govorili nam “nije to naš problem””.

“E mi, nacionalni Muslimani, ove 2023. naslućujemo nešto slično, ali ovog puta ne samo prema nama već prema drugim narodima. Mi smo već dovoljno zakinuti i marginalizovani. Mi ne želimo da kažemo da to nije naš problem”, poručuju.

Radi Crne Gore, ističu, koju bezgranično vole, kao svoju jedinu i matičnu državu, traže da se ispoštuju preporuke Evropskog parlamenta, da se popis odgodi i da u miru u nekom boljem vremenu sa nekom organizovanijom državom i nekim funkcionalnim institucijama države i mehanizmima kontrole se konačno slobodno izjasnimo na popisu kako svaki gradjanin Crne Gore to želi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve