Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Pačeko: CG u svakom trenutku može računati na međunarodnu solidarnost u zastupanju suštinskih ideja demokratije

On je poručio da već postoji jasna svijest o tome da će društveni mediji donijeti novi vid demokratije.

Predsjednik Interparlamentarne unije, Duarte Pačeko, uputio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću, povodom jubileja – 115 godina od uvođenja parlamentarizma, srdačnu čestitku, poručujući da Crna Gora u svakom trenutku može računati na međunarodnu solidarnost prilikom zastupanja suštinskih ideja demokratije, ali i istakao da zna da podrška Crne Gore ,, kao aktivne demokratije koja učestvuje u svim institucijama na svjetskom nivou, uključujući Interparlamentarnu uniju”, ni u jednom trenutku neće izostati, saopšteno je iz Bečićevog kabineta.

Uz konstataciju da su u demokratiji svi slobodni da biraju i da učestvuju u sudbini svoje zemlje, regiona ili opštine, te osvrt na činjenicu da u Crnoj Gori postoji duga tradicija parlamentarizma, predsjednik Pačeko je upozorio da je demokratija poput cvijeta, ,,moramo je zalivati svaki dan, jer ona ili može da raste ili da se razboli, zato svi koji su demokrate po opredjeljenju, treba da je zastupaju svaki dan, kao i parlamentarizam”.

On je poručio da već postoji jasna svijest o tome da će društveni mediji donijeti novi vid demokratije.

,,Takođe znamo da visoka predstavnička demokratija uvijek nosi probleme, ali da je moguće da radimo na sebi, da se borimo protiv korupcije, da se borimo protiv mnogo opasnosti u svijetu”, navodi se u obraćanju predsjednika Pačeka.

Pačeko je ocijenio, da je značajno pokazati svaki put iznova u trenucima, poput Dana parlamentarizma u Crnoj Gori, da vjera u demokratiju, vjera u vladavinu prava u potpunosti živi.

On je poručio da je ubijeđen ,,da su slobode od suštinskog značaja za ljude, kako bismo išli naprijed, ka boljem svijetu, boljoj državi, boljim gradovima”.

,,Drage kolege, u svakom trenutku možete računati na međunarodnu solidarnost prilikom zastupanja ovih suštinskih ideja demokratije. Možete računati na našu podršku u odbrani demokratije, a znamo da i mi možemo računati na vas, kao na aktivnu demokratiju koja učestvuje u svim institucijama na svjetskom nivou, uključujući Interparlamentarnu uniju”, zaključio je Pačeko.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve