Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Osnovan Ženski klub Skupštine Glavnog grada: Zajedničkim radom žena za dobrobit svih

Ona je istakla da su sve odbornice, bez obzira na partijsku pripadnost, pokazale visok stepen konstruktivnosti

Odbornice u Skupštini Glavnog grada Podgorica, na čelu sa predsjednicom Parlamenta Jelenom Borovinić Bojović, potpisale su danas Sporazum o osnivanju Ženskog kluba.

U tekstu Sporazuma navodi se da se ova neformalna skupštinska grupa osniva kako bi radila na afirmaciji rodne ravnopravnosti i boljeg položaja žena u društvu. Pored toga, ciljevi i principi Kluba su i podsticanje žena na veće učešće u političkom i javnom životu na lokalnom nivou, unapređenje položaja žena u svim sferama društva, kao i podsticanje i unapređenje solidarnosti i humanosti, promovisanje volonterizma i međusobnog pomaganja.

“Veoma sam srećna zbog formiranja Ženskog kluba i mislim da je ovo najljepša slika koja je pošla iz Gradskog parlamenta. Ponosna sam na činjenicu da formiramo jedan ovakav klub, koji će nas uvezivati zajedničkim idejama, vizijama, temama i rješenjima”, saopštila je predsjednica Skupštine.

Ona je istakla da su sve odbornice, bez obzira na partijsku pripadnost, pokazale visok stepen konstruktivnosti.

“Jedna sam onih žena koje nisu tipični političari i imam ideju da ovaj Parlament bude demokratski dom u kojem će i žene da se pitaju, da predlažu i donose odluke i budu ravnopravno zastupljene u svakom pogledu, onako kako to i zaslužuju. Pozivam vas da predočite svoje ideje i vizije kako bismo zajednički realizovale sve ono što je moguće i što je za dobrobit svih, bez obzira na bilo koju vrstu političke, vjerske, nacionalne, pripadnosti. Jer to je ono što je ispravno i što će Crnu Goru unaprijediti u ostvarivanju njene evropske agende, koja je nesumnjivi prioritet”, poručila je Borovinić Bojović.

Inicijativu za formiranje Ženskog kluba podnijela je odbornica Anika Bajić iz Kluba odbornika Pokreta za promjene, što je odmah prihvaćeno od strane predsjednice i svih odbornica kao veoma konstruktivan predlog za unapređenje funkcionisanja i rada Gradskog parlamenta.

Klubom će rukovoditi Kolegijum koji će činiti Predsjednica Skupštine i predstavnice klubova odbornika.

Članice Ženskog Kluba, pored predsjednice Skupštine, su prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, Jevrosima Pejović, Nađa Ljiljanić, mr Jasna Jovanović, Anđela Mićović i Branka Marković iz Kluba odbornika Pokret „Evropa sad!”, Sanja Krkeljić iz Kluba odbornika Demokratska narodna partija – Radnička partija, Anika Bajić iz Kluba odbornika Pokret za promjene, Zdenka Popović i Miljana Kićović iz Kluba odbornika Demokrate – Demos, mr Milena Vuković – Sekulović, Maja Vučelić i Aida Batilović iz Kluba odbornika „Može Podgorica – Ovo je naš grad!”, Zoja Bojanić Lalović, dr Slađana Vujačić, Žaklina Oštir, mr Ksenija Aranitović, dr Maja Miročević Rotolo, prof. dr Aleksandra Despotović, Biljana Ćulafić i Nataša Vučinić iz Kluba odbornika Demokratske partije socijalista i mr Milica Lekić i Jovana Drobnjak iz Kluba odbornika Socijaldemokrata Crne Gore i Liberalne partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
kalimero
13.07.2023-08:03 08:03

Osnovano kolo Srpskih sestara od poslanica Skupštine Crne Gore.
SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU
NEK JE VJEČNA CRNA GORA