Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Odžić: Samo neznalice i politički manipulatori mogu reći da DRI donosi politički obojene izvještaje

Odžić je naveo da samo neznalice iz te oblasti, ili politički manipulanti mogu reći da DRI donosi politički obojene izvještaje.

Duplo negativno mišljenje od strane institucije kakva je DRI, ne znači samo da završni račun nije u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardima već predstavlja i svojevrsnu optužnicu, koja će u bliskoj budućnosti efektuirati formiranjem predmeta u tužilaštvu, ocijenio je član Predsjedništva SDP-a, Petar Odžić. 

On je naveo da samo neznalice iz te oblasti, ili politički manipulanti mogu reći da DRI donosi politički obojene izvještaje.

“Da napomenemo, isti oni su se pozivali na izvještaje DRI kada su negativna mišljenja dobijale lokalne samouprave i preduzeća na čijem čelu su predstavnici DPS, međutim sada, kada su ista ta mišljenja dobili oni, instituciju i ljude u njoj nazivaju političkim pijunima i sledbenicima pogrešnih politika. Poređenja radi, sve afere u Budvi su istražene posle negativnog mišljenja DRI”, kazao je Odžić.

Prema njegovim riječima, tolika doza populizma u javnim finansijama, kupovina javnosti parama poreskih obveznika, uz nepoštovanje osnovnih načela budžetiranja, morala su eskalirati u takvo nešto.

“Laicima iznenađenje, a ljudima iz struke logičan slijed događaja, doveo je do toga da se u naredne 2 ipo godine moramo zadužiti preko 2 milijarde, po trenutnim prognozama i proračunima, dok je upumpavanje novca iz zaduženja, puno više uticalo na skok cijena i inflacije, nego na povećanje životnog standarda i realne potrošnje”, ističe Odžić.

On poručuje da je ljudski  griješiti, ta da namjera ne mora biti loša, ali je dodaje, “ljudski i priznati greške, kako se u budućnosti ne bi ponavljale”.

“Ono što nije ljudski, posle sopstvenih grešaka, i evidentnih kršenja zakonskih normi, kriviti državne institucije koje jesu i biće politički neutralne”, zaključio je Odžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve