Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Održan sastanak predstavnika Bošnjačke stranke i Evropske narodne partije

Kako su naveli, u razgovoru je razmatrana aktuelna politička situacija i moguća rješenja u cilju snaženja demokratskih procesa proevroske perspektive crnogorskog društva

U susret važnim politickim odlukama koje predstoje, održan je konsultativni sastanak Bošnjačke stranke sa predstavnicima Evropske narodne partije (EPP) i Fondacije Konrad Adenauer (KAS), u cilju sagledavanja cjelokupne političke situacije i definisanja daljih koraka, sa akcentom na očuvanje evropskog kursa, saopšteno je iz BS-a.

Kako su naveli, u razgovoru je razmatrana aktuelna politička situacija i moguća rješenja u cilju snaženja demokratskih procesa proevroske perspektive crnogorskog društva.

Foto: BS

“Očuvanje evropske agende, politički dijalog, jačanje vladavine prava, ublažavanje ekonomske krize, jačanje stabilnosti multietničkog društva uz punu inkluzivnost manjinskih naroda – ključni su prioriteti na kojima će insistirati Bošnjačka stranka i njeni partneri iz Evropske narodne partije”, ocijenjenjo je na satsanku.

Sastanku koji je održan putem video linka, prisustvovali su u ime Bošnjačke stranke potpredsjednik Damir Gutić, poslanik Suljo Mustafić i član Predsjedništva Admir Šahmanović.

“U ime Evropske narodne partije (EPP) učestvovali su Patrik Voller, međunarodni sekretar Evropske narodne partije i Julia Lisens-Zalutskaja, politički savjetnik, a u ime Fondacije KAS bivši i novi direktori za Crnu Goru i Srbiju, Norbert Bekman Dirkes i Jakob Devcic, kao i Tobias Ruettershoff, direktor kancelarije KAS-a u Albaniji”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve