Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

OČEKIVANA SUDBINA VELEIZDAJNIKA: URA u kolapsu, Abazoviću više ni Vučić ne može pomoći

''Glasači su prepoznali subverzivni rad Abazovića koji je šurovao sa stranim obavještajnim službama, prije svih srpskom BIA-om. Tajni sastanci sa Vučićem i bivšim prvim operativcem BIA-e Markom Parezanovićem jednostavno su prevelika kompromitacija i za mnogo veću partiju od URA-e''

Osim što su lokalni izbori u 14 opština koji su održani u neđelju nedvosmisleno pokazali da je projekat manjinske vlade doživio totalni krah, postalo je jasno da GP URA na čelu sa kontoverznim premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem polako postaje politička prošlost.

Iako je Abazović u utorak kuražio članove i funkcionere svoje partije, ali i samog sebe nebuloznom izjavom da je ”izuzetno zadovoljan rezultatima lokalnih izbora”, i on sam zna da je to daleko od istine.

Projekat šefova takozvane ”medijske mafije” – URA, koja je preko Abazovića poslužila srpskom diktatoru Aleksandru Vučiću i svetosavskoj sekti (SS) za obavljanje prljavih poslova, doživjela je potpuni fijasko.

Nešto više od dvije godine nakon parlamentarnih izbora i euforije koju je tada doživio kontroverzni premijer u tehničkom mandatu sa svojim pristalicama i saborcima, u nedjelju veče je prerasla u očaj zbog katastrofalnog izbornog rezultata.

Kada se saberu svi osvojeni glasovi pokreta URA na izborima, oni su dobili oko 3,3 odsto glasova.

Kombi partija kontroverznog Abazovića očajno je prošla u primorskim opštinama Baru i Budvi,  i pored agitovanja ministra ekonomskog razvoja Gorana Đurović, poslanice Božene Jelušić i njene snahe državne sekretarke Milijane Jelušić.

Brojke su neumoljive i govore da je ta stranka samo u Podgorici osvojila oko 4.000 glasova manje ili da je prošla 40 odsto slabije nego prije dvije godine!

Treba naglasiti da je URA za te dvije godine imala u rukama sve poluge državnog aparata koje je bahato koristila uz svu medijsku logistiku, a od nedavno i vrlo uticajan aparat MUP, ANB i druge službe.

Kako su kazali izvori portala Aktuelno bliski vrhu URA-e, ova partija je pred potpunim kolapsom. Razlog su, kako kažu naši izvori, veliki broj kontroverzi koje iznutra razdiru stranku.

Vučić škartirao svoj potrošni resurs: Što si pio, pio si, više mi ne trebaš

”Partiju su odavno napustili osnivači i najistaknutiji članovi, ostali su samo bezlični aparatčici koji slijepo slušaju i poltronišu Dritanu Abazoviću bezuslovno podržavajući svaki njegov katastrofalni potez. Takođe, sumnja u korupciju i šverc koji se vezuju za visokog funkcionera partije Rada Miloševića, a vodi po svemu sudeći i do Abazovića, napravila je ogromnu štetu partiji”, rekli su naši izvori.

Kako su kazali, najveću štetu partiji napravilo je šurovanje i bezuslovna poslušnost Abazovića u odnosu na predsjednika Srbije Vučića, vrh takozvane SPC i BIA-e.

”Glasači su prepoznali subverzivni rad Abazovića koji je šurovao sa stranim obavještajnim službama, prije svih srpskom BIA-om. Tajni sastanci sa Vučićem i bivšim prvim operativcem BIA-e Markom Parezanovićem jednostavno su prevelika kompromitacija i za mnogo veću partiju od URA-e”, kazali su naši izvori.

Navode da koliko god Abazović spas tražio u Beogradu, sada je kasno. Takođe ističu da ga je Zapad precrtao zbog kompromitujuće saradnje sa zvaničnim Beogradom i nezvaničnom Moskvom, što je postalo eksplicitno nakon smjene kadrova u ANB-u i Vladi koji su se protivili rusko-srpskom uticaju.

”Više mu ni Vučić, ni takozvana SPC, ali ni BIA ne mogu pomoći jer su izbori u Podgorici i ostalim opštinama pokazali da URA više nije ni tas na vagi, niti bilo kakav politički faktor”, rekli su naši izvori.

Navode da je Abazović svjestan skore političke propasti, ali da se takođe brine i za eventualnu odgovornost pred zakonom za mnoge kriminalne radnje, prije svega veleizdaju.

”Da li će Abazović odgovarati za kriminalne radnje, i za veleizdaju ostaje da se vidi. Jedno je jasno – političku karijeru je završio neslavno”, rekli su naši izvori.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
27.10.2022-08:42 08:42

Ma izgleda da su i Mila prepoznali pa je puka ka tikva, njega Spuž željno isčekuje… Napišite slobodno i o njegovom kolapsu, zna se da Vas on plaća ali ajmo malo iskrenosti….

Tara
27.10.2022-19:42 19:42
Reply to  Pe Pera

cetnicka avetinjo.

cetinje
28.10.2022-05:06 05:06
Reply to  Pe Pera

A de si Pera,opet ti ga neko stera. I ti nesreco cetnicka nemas sna od Djukanovica,a pri srcu ti je Albanski cetnik,e zamisli tvoju iskrenost budalo cetnicka.

tivatski58
27.10.2022-10:00 10:00

Vi idjite u Spuz

COL
27.10.2022-10:27 10:27

Nije sve u koritu i novcu ima nešto i u srcu poštovani PE Pera. Poštovani PE Pera ne mjerite sve vašim kanterom jer bi vi i obraz i guzicu dali, sve zavisi od ponuđene cijene.

cetinje
28.10.2022-05:08 05:08
Reply to  COL

Zamjerka,koga ti druze oslovi sa “postovani”ovog ludog magarca koji misli da je “pametan”pa vidis da “nema sna”dok Djukanovica “ne vidi u Spuz”.

Jana
27.10.2022-16:03 16:03

URA je pukla. Nikad više.

Tara
27.10.2022-16:27 16:27
Reply to  Jana

URA je najvece smece–sto je CG dozivjela–radio je na stetu drzave CG,,stim da udovolji tudjoj drzavi..pokrao nam je sakralno Blago..sto su Crnogorci naslijedili..sve sto je uradio treba proglasiti nistavnim..i njga optuziti kao velikoizdajnika..

cetinje
28.10.2022-05:10 05:10
Reply to  Tara

Sto se tice pomenutog smeca URA tacan komentar,samo da dodam,nema toga reciklaznog dvorista u CG koje moze to smece URA preraditi u nesto korisno,mozda sanitarna kada,tri metra pod zemljom,no postoji “opasnost”da zagadili zemljise.

cetinje
28.10.2022-05:03 05:03

Dakle polako ali sigurno majmun-drekavac ode u drace,e sto ce sad mudaca Zoronjic,kokoske Jelucic i Marovic,radodajka Novakovic-Djurovic Salatar,Cni Milos a Zeleni Konatar “ljudska velicina”(ima mu po kome doci) Filp na konju Adzic e grijeha Bozijeg. Svetosavski pokret URA me podsjeca na manje stado BRAVA, ispred njih ide OVAN brat Abazd,a oni za njim,e pitanje je; ko im daje SOLI.