Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Objavljeno dvanaesto izdanje časopisa Eurokaz

Sagovornici Eurokaza govore na aktuelne teme iz pregovaračkog procesa i o aktuelnostima iz domena funkcionisanja EU

Generalni sekretarijat Vlade je objavio dvanaesti broj časopisa Eurokaz. U okviru više rubrika, kroz Eurokaz su predstavljene aktuelnosti iz pregovaračkog procesa, rezultati reformi koje Crna Gora sprovodi u procesu pristupanja, uspješni primjeri korišćenja EU fondova, saopšteno je iz Vlade.

Sagovornici Eurokaza govore na aktuelne teme iz pregovaračkog procesa i o aktuelnostima iz domena funkcionisanja EU.

“Za Eurokaz pišu i govore predstavnici Vlade Crne Gore, Evropske komisije, novinari crnogorskih štampanih i elektronskih medija, kao i predstavnici lokalnih samouprava, privrednog sektora i nevladinih organizacija”, navodi se u saopštenju.

U ovom broju Eurokaza možete pronaći, između ostalog, autorski tekst šefa Misije Crne Gore pro EU, ambasadora Petra Markovića, priču o tome šta donosi stupanje na snagu novog Sporazuma o angažovanju Fronteksa na crnogorskim granicama; tekst o karbonskom otisku koji može uticati na rast cijene finalnog proizvoda ili pad konkurentnosti; kao i priču o Lipskoj pećini koja je postala nezaobilazna atrakcija na turističkoj mapi Crne Gore zahvaljujući podršci iz fondova EU.

“Takođe, možete pročitati autorski tekst Jovane Janjušević iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica o Ulcinjskoj solani; priču o pokretanju prvog ruralnog parlamenta u Crnoj Gori, kao i autorski tekst Adele Bahović iz Opštine Tuzi o projektima prekogranične saradnje koje će ta Opština realizovati s ciljem unapređenja zaštite životne sredine”, kazali su iz Vlade.

Časopis izlazi svakih šest mjeseci i dostupan je na internet stranicama i mrežama Ministarstva evropskih poslova i eu.me.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve