Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

NVO Alternativa: Državljanstva Srbije imaju Jelušić, Kordić, Zogović, Milo Božović…

Protiv gospodina Spajića bi se momentalno trebao pokrenuti upravni postupak oduzimanja CG državljanstva, navode iz te organizacije

NVO Alternativa saopštila je večeras da državljanstvo druge države imaju poslanik Milun Zogović, poslanica Simonida Kordić, gradonačelnik Budve Milo Božović, poslanica Božena Jelušić i mnogi drugi visoki državni funkcioneri.

Ta NVO je ranije danas objavila dokument prema kojem predsjednički kandidat DF Andrija Mandić ima državljanstvo Srbije. Iz DF su demantovali navode i pozvali onog ko je objavio dokument da ga odnese u Policiju.

Fejsbuk objavu NVO Alternative prenosimo u cjelosti.

Zakoni Crne Gore su mrtvo slovo na papiru. Poštuju se samo kada to politički kome odgovara. Ali da pojasnimo malo kako bi se ova situacija oko predsjedničkih izbora trebala odvijati da je Crna Gora pravna država.

Dakle, protiv gospodina Spajića bi se momentalno trebao pokrenuti upravni postupak oduzimanja CG državljanstva.

Jutros smo izbacili dokument u kojem se jasno vidi da i gospodin Mandić ima državljanstvo Republike Srbije. Što znači da bi se i protiv njega trebao pokrenuti upravni postupak oduzimanja CG državljanstva. Naravno, sa dva telefonska poziva gospodina Vučića sve to može biti obrisano ali se onda gospodin Mandić hvata u laži, jer je 2011. godine izjavio da ima srpsko državljanstvo i da ga se nikada neće odreći.

Osim gospode Spajića i Mandića, pouzdano znamo da državljanstvo druge države imaju poslanik Milun Zogović, poslanica Simonida Kordić, gradonačelnik Budve Milo Božović, poslanica Božena Jelušić i mnogi drugi visoki državni funkcioneri. Što nas dovodi do zaključka da bi protiv svih njih trebao biti pokrenut upravni postupak oduzimanja CG državljanstva. Naravno, pod uslovom da državljanstvo nijesu stekli prije 2006. godine.
Samim potenciranjem ove teme, određeni akteri na našoj političkoj sceni, zarad sitnih partijskih interesa, doveli su do toga da sada više od 30.000 građana strepi od poziva iz MUP-a i oduzimanja državljanstva.

Mi se zalažemo za to da se ovaj problem sistemski riješi, da se građanima legalizuje dovoljno državljanstvo a ne da selektivno primjenjujemo zakone. Da neki mogu imati dva državljanstva, dok se drugima to pravo osporava.

“>

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sandra
17.02.2023-20:39 20:39

Postovati zakon i nista drugo! Svima koji su prekrsili svjesno zakon drzave Crne Gore i imaju dvojno drzavljanstvo koje su stekli nakon 2006 po kratkom postupku oduzeti Crnogorsko drzavljanstvo, naravno i kaznit ih debelo! Laz je da je u pitanju 30 hiljada, ima ih i 130 hiljada i skoro 100% su upitanju drzavljanstva srbije i sumske! Oduzeti drzavljanstvo i kazna za sve i odmah!!!

ljilja
18.02.2023-10:25 10:25

I pojedini funkcioneri DPS-a imaju stanove u Beogradu i drzavljanstvo Srbije.Tamo im se djeca skoluju o trosku Srbije,jer je dovoljno da se kod notara izjasne da su Srbi.Istina.

Kotor
18.02.2023-18:41 18:41
Reply to  ljilja

Jeli ovo gosp. Ljilja konačno otvorila dušu kao ona splačina što svakodnevno se javlja. Ugladnena komunikacija,bez vrijedjanja a onda po receptu: djeca nam se besplatno školuju na račun Srbije, liječimo se na račun Srbije, uvozimo hranu besplatno na trošak Srbije. E gospodjo pa da budem pristojan: tako vam Bog pomogo i svakome koji je naštelovan na tu priču. Podatak koji možete provjeriti: robna razmjena Srbije sa Rusijom i Kinom je na nivou razmjene sa CG. Provjerite. Vjerovatno je i to štetno za Srbiju ali nas trpitr jer smo braća jel’

Tara
18.02.2023-15:37 15:37

Njima treba automatcki oduzeti crnogorsko drzavljanstvo..ovo se zove veliko-izdaja..prevara..krimina..Oni moraju da odgovaraju pred sudom pravde..stim da vise nikad ne mogu dobiti crnogorsko drzavljanstvo..

ljilja
18.02.2023-18:40 18:40

Ne znam zasto mi citaoci lupaju minuse,kad sam rekla istinu. Vjerovatno je ogromna ljubav prema DPS-u,pa zatvaraju oci.