Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Kordić: Osuđujem prijetnje i neprimjerene napade na Vukićević

Prijetnje i napadi, kako anonimni tako i oni pod punim imenima i prezimenima, kojima je ovih dana izložena koleginica Vukićević, prema njenim riječima, upravo su dio one retorike čiji je ''cilj da nasiljem istisne žene iz politike i javnog života''

Najoštrije osuđujem prijetnje i neprimjerene lične napade na koleginicu Maju Vukićević, koji su proteklih dana dominirali društvenim mrežama, poručila je poslanica Nove srpske demokratije (NSD) Simonida Kordić.

Kordić smatra da razlike u političkim stavovima i rasprave u tom domenu su legitiman dio političkog života.

“No neprihvatljivo je da se pod plaštom navodne demokratske rasprave ugrožava lična bezbijednost, integritet i na kraju, ali svakako ne manje važno i sloboda svake osobe da misli i iznosi svoje stavove”, navela je Kordić u reagovanju dostavljenom medijima.

Prijetnje i napadi, kako anonimni tako i oni pod punim imenima i prezimenima, kojima je ovih dana izložena koleginica Vukićević, prema njenim riječima, upravo su dio one retorike čiji je “cilj da nasiljem istisne žene iz politike i javnog života”.

“Zato očekujem da će i Ženski klub Skupštine Crne Gore, čija sam jedna od kopredsednica, osuditi ove napade. To sam inicirala ne samo zato što smo Maja Vukićević i ja izabrane sa iste koalicione liste, već zato što i kao političari, ali i kao žene moramo doslijedno podržati slobodu mišljenja i oštro se suprotstaviti svakom nasilju”, poručila je Kordić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
31.03.2024-08:27 08:27

…ova mudra ne osuđuje napad na ministarku ,vec samo na četnikušu …!

Rajko
31.03.2024-08:53 08:53

Kordić: Osuđujem prijetnje na koleginicu Maju Vukićević.Becic-osudjujem-neprimjerene-komentare-na-racun-Gorcevic-i-Vukicevic -Kordic:: zenski-klub-osudjuje-napade-na-Maju-Vukicevic sami ocijenite sta je laz ;: napad-prijetnja ili komentar ?-Dodik: neće dozvoliti da “hijene poput ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija i zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara devastiraju društvo -da li je nazvati nekog Hijena uvreda ili prijetnja a Kordic i Becic su Cetnika Dodika docekali u Podgorici ka da je dosa Mars sa neba -njihovog znanja skole i osude !