Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

NSD: Ukoliko se donosioci odluka u Budvi odluče da ne mogu da rade zajedno, odbornici da vrate mandate i raspišu vanredne izbore

Ističu da je interes građana Budve NSD-u uvijek bio na prvom mjestu te da se rješenju situacije u tom gradu treba pristupiti trezveno i staloženo

Ukoliko se daljim konfrontacijama donosioci odluka u Budvi odluče da ne mogu da rade zajedno onda je jedino pošteno i ispravno rješenje da odbornici vrate mandate onima koji su ih birali i da se pristupi organizaciji novih vanrednih lokalnih izbora, poručili su iz Nove srpske demokratije (NSD).

Ističu da je interes građana Budve NSD-u uvijek bio na prvom mjestu te da se rješenju situacije u tom gradu treba pristupiti trezveno i staloženo.

”Upravo to je u proteklom periodu činio predsjednik Skupštine Crne Gore i NSD g. Andrija Mandić. Predsjednik Mandić je uložio izuzetan napor i lično zalaganje kako bi se razriješila situacija u Budvi. Rezultat njegovog napora je doveo do dogovora koji je predstavljao konkretno rješenje za situaciju u kojoj se našla lokalna vlast u Budvi”, kazali su iz NSD.

Kako su istakli, poslednja je prilika da se pokaže da li odgovornost i želja za zajedničkim radom može da “pobijedi lične želje i ambicije onih koji vjeruju da baš njima pripada da o svemu sami odlučuju.”

– Pošto su parcijalne politike pojedinih grupa vođene tako da se ne ispoštuje taj dogovor i da se dovede u pitanje saradnja unutar parlamentarne većine. Dokazali smo da je pomirenje, kompromis i prevazilaženje tema koje nas dijele moguće na državnom nivou i iskreno želimo da svi politički učesnici situacije u Budvi, koji su kao koalicija različitih stranaka osvojili vlast u Budvi, prvenstveno misle o opštem interesu građana koji su im na koncu i dali svoje povjerenje – dodaju u saopštenju.

Uvjereni su da je dogovor među političkim akterima u Budvi i dalje moguć, a najbolje je i najispravnije rješenje da, kako dodaju, svi ispoštuju dogovor koji su odbornici postigli na sastanku sa predsjednikom NSD-a Andrijom Mandićem.

Ukoliko se daljim konfrontacijama donosioci odluka u Budvi odluče da ne mogu da rade zajedno onda je jedino pošteno i ispravno rješenje da odbornici vrate mandate onima koji su ih birali i da se pristupi organizaciji novih vanrednih lokalnih izbora.

Pozvali su sve aktere da pokažu političku širinu i ostave po strani razlike.

– Na samom kraju, još jednom pozivamo sve aktere, a posebno one koji su na najvišim funkcijama u Budvi, jer su upravo oni najodgovorniji za čuvanje jedinstva, da pokažu političku širinu i ostave po strani razlike iz kojih ne može proizaći ništa dobro, podsjećajući ih da su pred birače izašli sa sloganom – Budva na prvom mjestu – zaključuju iz Nove srpske demokratije.

Podsjećamo, Opštinski odbor Nove srpske demokratije (NSD) Budva saopštio je juče da je predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović sa DPS-om organizovao većinu, te da radi na razbijanju koalicionog dogovora i suprotno politici NSD-a u Budvi.

Jovanović je negirao te tvrdnje NSD-a, naglašavajući da je sjednica SO Budva zakazana po hitnom postupku radi izbora potpredsjednika Opštine, ali da je dio odbornika odlučio bojkotovati, ne poštujući tako volju predsjednika Opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
18.02.2024-12:22 12:22

Nova cetnicka-antidrzavna demokratija…to vama pasuje….korumpirana do zuba..Jovanovic se izjasnio nikad sa DPS-om….ja ne znam kad je on bio za DPS om…DPS su drzavnici-suverinisti..zato vi gospodine kazete nikad CG…oladi malo cetnice..ovo je drzava CG…pa crkao..ti…srami se!