Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nove tenzije u Budvi: Poslanici Demokrata nasilno ušli u zgradu opštine

Poslanici i odbornici Demokrata, predvođeni liderom Aleksom Bečićem, probili su kordon privatnog obezbjeđenja i ušli u zgradu opštine Budva

 

Poslanici Demokratske Crne Gore ušli su u zgradu Opštine Budva i iz nje neće izaći dok se politička kriza u toj opštini ne razriješi.

 

To je potvrdio odbornik Demorkata Dragan Krapović nakon sastanka koji je održan u Akademiji znanja. Sastanku su prisustvovali i poslanik DPS Nikola Divanović i Nikola Jovanović iz DF-a.

U zgradi su i doskorašnji predsjednik Opštine Marko Carević koji je ušao u svoju kancelariju, kao i menadžer Opštine Milo Božović.

Prilikom ulaska došlo je do meteža u zgradi Opštine.

Krapović je ocijenio da su za sto sjeli na ljudskom nivou, jer na političkom nivou nije moguće da “ova ekipa” sjedi u istoj sobi.

“Ljudski smo napravili jer su u pitanju Budvani. Najbrutalnije smo slagani, poput posljednjih šarlatana i prevaranata su se ponašali kolege Divanović, Jelušić i Bulatović. U pitanju su prevaranti i lažovi”, kazao je Krapović.

On je rekao da je svih osam poslanika Demokrata u kabinetu predsjednika SO Budva i da neće izaći iz zgrade Opštine dok se situacija ne razriješi.

“Ne postoji šansa da ćemo ovo da pustimo, ne postoji šansa da ćemo biti pregaženi i poniženi. Nemamo namjeru bilo kome bilo što ružno da uradimo. Kao što sam vam rekao, opština je naša i biće naša ili ćemo imati kakav takav civilizovani način ove priče”.

On je ocijenio da u Crnoj Gori valda policijska hunta.

“Ići ćemo do kraja i nema predaje. Poslanički klub Demokrata je pozvao i poslanike i građane da dođu ispred zgrade Opštine dok se ovo ne riješi”.

Poslanik DPS-a Nikola Divanović je kratko izjavio kako je tokom sastanka u Akademiji znanja dobio informaciju da je došlo do nasilnog ulaska u zgradu Opštine.

Odbornik DF-a Đorđije Vujović Pobjedi je rekao da je privatno obezbjeđenje koje je angažovao Bulatović izbačeno iz zgrade Opštine.

Prethodno je vršilac dužnosti predsjednika SO Budva, Snežana Kuč nastavak dijaloga zakazala za četvrtak.

 

 

Podsjećamo, politička kriza i tenzije u Budvi uslijedile su prošlog mjeseca nakon što je nova većina u lokalnom parlamentu, koju sada čine DPS, Crnogorska, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković, odlučila da pokrene inicijativu o smijeni opštinskog rukovodstva.

Nakon što na dvije sjednice SO Budva, koje su 30. maja i 3. juna održane u šatoru postavljenom ispred zgrade Opštine, a koje je zakazao dotadašnji predsjednik SO Krsto Radović, u zakonskom roku nije omogućeno izjašnjavanje o podnijetim inicijativama, nova većina odlučila je da za 11. jun zakaže zasebnu sjednicu SO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve