Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Novak Adžić: Negatori naše države i nacije računaju da bi pobjedom Milatovića lakše Crnoj Gori slomili kičmu

''Njima je problem Milo Đukanović kao zaštitnik Crne Gore, evropske vrijednosti u njoj, zastupnik jedne ideje i sistema vrijednosti kojeg on personifikuje u kontinuitetu od 1997. do današnjeg dana''

Konačni cilj negatora Crne Gore na ovim predsjedničkim izborima nije razvlašćivanje Mila Đukanovića nego što bolje, što brže i što lakše sprovođenje velikosrpske i velikoruske agende čiji su oni eksponenti, ocijenio je istoričar Novak Adžić gostujući u jutarnjem programu TV7.

„Njima nije problem Milo Đukanović kao Milo Đukanović u personalnom smislu. Njima je problem Milo Đukanović kao zaštitnik Crne Gore, evropske vrijednosti u njoj, zastupnik jedne ideje i sistema vrijednosti kojeg on personifikuje u kontinuitetu od 1997. do današnjeg dana”, istako je Adžić.

Kako je naveo, oni računaju da ako bi uspjeli na ovim izborima poraziti Mila Đukanovića da bi im to bio jako važan korak u daljem obračunu sa Crnom Gorom, odnosno da bi puno lakše bilo ostvariti elemente svog plana i projekta u Crnoj Gori iz političke utakmice eliminisati predsjednika Mila Đukanovića.

“Jer je on uz sve greške koje su činjene u proteklih više 30 godina jedan od dorskih stubova suverene crnogorske države i slobode, evropskog, evroatlantskog i zapadnocivilizacijskog sistema vrijednosti i zaštite građanskog identiteta Crne Gore, a istodobno branilac crnogorske nacije koja je permanentno na udaru i koju velikosrpski kleronacionalistički krugovi nastoje konstantno erodirati odnosno devastirati. Oni računaju da bi ako bi pobijedili Mila Đukanovića lakše slomili kičmu ili vrat Crnoj Gori. Ali mislim da su u ozbiljnoj političkoj zabludi, da će se neprijatno iznenaditi i da će građani Crne Gore samosvjesno, autonomno, suvereno, u skladu sa Ustavom i zakonom dati odgovor kojim oni neće biti zadovoljni“, kazao je Adžić.

Istakao je da su radikalna desnica i tvrdi srpski nacionalisti podržali Jakova Milatovića, a dok su podršku Đukanoviću iskazale proevropski orijentisane javne ličnosti.

„Jasno je da u Crnoj Gori, Srbiji i entitetu koji se zove Republika Srpska, a koji je sastavni dio države Bosne i Hercegovine, sve ultranacionalističke, desničarske i populističke snage, koje su bile protiv obnove nezavisnosti Crne Gore, i protiv njenog članstva u NATO-u, koji su zastupnici te putinofilske politike forsiraju aktuelnog predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića. Oni su se svi udružili misleći da na taj način može biti pobijeđen predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na predsjedničkim izborima, ali mislim da u tome neće uspjeti. Sve demokratske snage u regionu i u Evropi podržavaju aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića u ovoj predsjedničkoj trci”, rekao je Adžić.

U regionalnim okvirima, dodaje, to su snage koje baštine civilizacijski kulturni i drugi evropski sistem vrijednosti, a sve one nazadne retrogradne antizapadne snage su mobilisane da bi podržale gospodina Milatovića.

“Činjenica je da ga podržava Vojislav Šešelj, ultradesničarski srpski nacionalista, presuđeni ratni zločinac i jedan skaradni politički propagandista Aleksandar Raković najbolje govori ko suštinski navija da na ovim izborima pobijedi Milatović. Navijaju one strukture i snage koje bi željele da Crna Gora postale rusko-srbijanska ili rusko-srpska gubernija i njihov dominion kako bi je eksploatisali u ekonomskom, socijalnom u drugom smislu kako bi ostvarili svoje megalomanske političke i druge ciljeve“, zaključio je istoričar Novak Adžić na TV7.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
31.03.2023-14:34 14:34

E bruko jedna, ako si ti istoričar ja sam astronaut….

ZAGA
31.03.2023-15:21 15:21

Koliko zalim sto ne mogu da glasam jer bi moji crnogorski geni doneli snagu hiljada glasača !