Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

NOVA tvrdi: Mandiću isto imovno stanje kao prije ulaska u politiku

Dodaju da je Mandić za vrijeme bavljenja politikom imao jednu od najboljih plata u zemlji ali “nije poput ministara i funkcionera iz DPS-a koji su imali istu ili manju platu stekao imetak koji takva plata nije mogla da potkrijepi”

Nova srpska demokratija kazala je da su netačni navodi o vlasništvu Andrije Mandića nad pištoljem koje se pominje u medijima.

Andrija Mandić

Tvrde da je Andrija Mandić jedini predsjednik parlamentarne stranke u Crnoj Gori koji nije uvećao svoje imovinsko stanje u odnosu na period prije ulaska u politiku.

“Andrija Mandić nije čovjek kome je materijalno bogastvo najvažnije u životu. Bavi se nacionalnom srpskom politikom i to je njegov životni izbor. Nemamo dileme da bi Mandić da je bio zainteresovan za materijalnu korist mogao poput hiljada drugih da dođe, recimo, do stana u nekom elitnom podgoričkom kvartu a da ne živi u porodičnoj kući koju je sagradio njegov pokojni otac u podgoričkoj mjesnoj zajednici Zagorič. Na istoj adresi se nalazi od svoje 12 godine i njegov komšiluk i naselje dobro znaju ko su on i njegova porodica. Između ostalog, upravo je naša politička organizacija zahvaljujući Andrijinoj čestitosti tamo ubjedljivo pobijedila na izborima. Od kada se bavi politikom uvijek smo u tom kraju kao opozicija pobjeđivali”, navode u ovoj partiji.

Dodaju da je Mandić za vrijeme bavljenja politikom imao jednu od najboljih plata u zemlji ali “nije poput ministara i funkcionera iz DPS-a koji su imali istu ili manju platu stekao imetak koji takva plata nije mogla da potkrijepi”.

“Čak je i jedini predsjednik stranke u Crnoj Gori koji je finansijsko poslovanje stranke uredio Statutom na način da se o svakom centu potrošenog novca odlučuje kolektivno u stranačkom organu koji je odvojen od Predsjednika koji uopšte ne upravlja sa stranačkim finansijama”, ističu u NOVA-oj.

Prema njihovim riječima, prljava i podla kampanja, kao i laži koje se šire protiv Mandića su organizovani i podstaknuti zbog njegovih jasnih, preciznih i doslednih nacionalnih i političkih stavova.

“To što on nije spreman ni milimetar da odustane od vlastitih uvjerenja služi na čast ne samo njemu nego i organizaciji na čijem je čelu. I što je on više puta isticao a svi njegovi saradnici dobro upamtili, što se tiče moralne i finansijske čistote ne bih se ni milimetra pomjerio mnogima koji su se zakleli čak i na zavjet skromnosti. Ovi bijedni pokušaji neće nanijeti štetu Andriji a još manje da će donijeti korist klevetnicima. Naravno, neće ni naručioce ovog najnovijeg napada spasiti od preispitivanja njihovog političkog djelovanja i toga da li su u skladu sa zakonom stekli ogromnu imovinu kojom danas raspolažu”, poručuju u ovoj partiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tivat - EU
01.10.2020-21:24 21:24

Uskoro ce mu se visestruko uvecati ako nije do sada