Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Nova politička partija: Vučinović i Marić osnovali Hrvatsku reformsku stranku

Hrvatska Reformska stranka Crne Gore (HRS) učestvovaće na predstojećim parlamentarnim izborima, zakazanim za 30. avgust tekuće godine

Hrvatska reformska stranka Crne Gore (HRS) je nova politička partija osnovana na predlog značajnog broja građana, pripadnika hrvatske autohtone manjine s osnovim ciljem da povrati povjerenje u svoje političke zastupnike i izvorni građanski koncept.

foto HRS

HRS će predvoditi Marija Vučinović, ministarka u Vladi Crne Gore i Radovan- Rade Marić, direktor Aerodroma Tivat.

“HRS je okupila značajan krug intelektualaca iz hrvatskog, kao i pripadnika drugih naroda koji se zalažu za ponos i dostojanstvo  svih građana neovisne, demokratske i europske Crne Gore. Da osnivanje stranke ima utemeljenje govori i činjenica da je za manje od nedjelju dana podršku HRS dalo skoro 250 građana svojim ovjerenim potpisom, dok je podršku izbornoj listi stranke do sada dalo preko 300 građana”, navode oni.

HRS je svu neophodnu dokumentaciju uredno predala u skladu sa zakonom i zakonskim rokom Ministarstvu javne uprave, te očekuju i rješenje o registraciji.

Hrvatska Reformska stranka Crne Gore (HRS) učestvovaće na predstojećim parlamentarnim izborima, zakazanim za 30. avgust tekuće godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve