Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova: Irinej Bulović od Porfirija traži da odloži izbor Joanikija

''Očigledno je posrijedi neka veća igra u koju su pokušani da budu uvučeni crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i vladika Joanikije''

Episkop bački Irinej zahtijevao je juče od patrijarha srpskog Porfirija da Sveti arhijerejski sabor odloži izbor mitropolita crnogorsko-primorskog do daljeg, saznaje Nova.rs.

Prema saznanjima tog medija Irinej Bulović kao svoje kandidate na tron Svetog Petra Cetinjskog forsira episkopa kruševačkog Davida, a ukoliko u tom naumu ne uspije, alternativno rješenje mu je episkop buenosajreski i južnocentralnoamerički Kirilo.

“Čudno je da Crkvu može da poremeti pri izboru najnzačajnijeg mitropolita reči jednog premijera, koji je samo prenio volju naroda“, istakao je sagovornik Nova.rs iz vrha SPC, napominjući da nikome nije jasna navodna izjava vladike Joanikija, niti kako je i kad do nje došlo.

”Očigledno je posrijedi neka veća igra u koju su pokušani da budu uvučeni crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i vladika Joanikije“, ističe izvor tog medija iz Patrijaršije srpske.

“U zvisnosti od današnje odluke Svetog arhijerejskog sabora sve ćemo znati. Ukoliko se izbor vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog ipak nađe na dnevnom redu, biće to jasan signal da je patrijarh srpski Porfirije odolio pritiscima i ucjenama svog duhovnog oca episkopa bačkog Irineja Bulovića. Ukoliko se izbor mitropolita crnogorsko-primorskog odloži, biće potpuno jasno da je episkop bački zapravo patrijarh iz sjenke”, zaključuje on.

IzvorNova

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
28.05.2021-20:10 20:10

Hvata vas panika lesinari SPC,a jel ??