Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nimanbegu: Vlada smijenila sve kadrove Albanske liste

Dodaje da će takvi postupci još više jačati rezervu albanskog naroda u Crnoj Gori prema sadašnjoj vlasti i njenim pravim namjerama i time kreirati nove i jače političke konflikte u Crnoj Gori

Odnos Vlade prema manjinskim narodima potvrđuje se i kroz smjenu svih kadrova Albanske liste, saopštio je večeras poslanik te liste Genci Nimanbegu.

”Da javni poziv da budemo dio Vlasti Crne Gore nije bio iskren, već samo demagoški i protokolarni, potvrđuje i način na koji su smijenjeni naši fukcioneri, direktori direktorata u Ministarstvu prosvjete i to za manjine i Ministarstvu turizma, koji su primljeni na javnom konkursu.
Lideri koji čine većinu, ”pružili su ruku saradnje” manjinama potpisujući i famozni sporazum, gdje se obavezuju da će i manjine biti dio izvršne vlasti. Javnost, kako domaća tako i međunarodna, najvjerovatnije je uvjeravana da će nova vlast uvesti nove ”demokratske” principe bez revanšizma i uz poštovanje profesionalnosti, time je konačno razmaskiran i sporazum kao lažni ili je možda revanšizam dijela izvršne vlasti”, navodi Nimanbegu.

Kako kaže, da bude još ciničnije – informacije o sopstvenoj smjeni saznali su na sajtu Vlade, bez obavještavanja o pokrenutim procedurama i uz usmeno obavještenje kad je to već prošlo Vladu Crne Gore.

”Sigurno da naša lista nije prepoznata niti po neprofesionalizmu, niti nepotizmu, a ni po korupcionaškim aferama, protiv koje će se ”boriti” sadašnja vlast… Vjerovatno je Vladi smetalo to što su oni pripadnici albanskog naroda u Crnoj Gori, pa će vjerovatno ta mjesta popuniti ”odgovarajućim” Albancima ili već drugim ljudima kojima će potvrditi da će poštovati Ustav koji u famoznom članu 79. govori i o proporcionalnoj zastupljenosti manjinskih naroda u izvršnoj vlasti”, naglašava Nimanbegu.

Dodaje da će takvi postupci još više jačati rezervu albanskog naroda u Crnoj Gori prema sadašnjoj vlasti i njenim pravim namjerama i time kreirati nove i jače političke konflikte u Crnoj Gori.

”Odgovornost leži na kompletnoj Vladi i vladajućoj većini, ali svakako u ovom slučaju izdvajamo resorne ministre, koji kao da su ove poteze preuzeli od prva dva čovjeka Vlade, predsjednika i potpredsjednika Vlade, koji od 30. avgusta jedno pričaju, a sasvim suprotno rade, što potvrđuju i ove odluke koje su usvojili na Vladi”, poručio je Nimanbegu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Makedonac
11.01.2021-20:20 20:20

Treba ! Zaboravijo si Skupstinu kad si jedini bio NI ZA NI ZA PROTIV NEUTRAKAN ucin doceki tvoj Prijatelj Abazovic oce da vas mice sa pozicije da mu ne smetate!

Bacva
11.01.2021-23:48 23:48

Nimanbegu podrzao si Abazovica u Skupstini htIo si da izdas one koji su vam urucili OPSTINU !!!Tvoj nema kud preci Abazovic ti je nebi nikad dodijelijo! OPSTINA TUZI zahvali DPS-u!!