Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nikšićka URA: Naum o promjeni imena ulica relativizacija i brisanje istorije i omaložavanje tradicije antifašizma

Kao potomci slavnih predaka koji su dali živote u borbi protiv fašizma, Dušan Golović, predsjednik nikšićke URE poručuje da je dužnost da se čuva uspomena na njih

Opštinski odbor GP URA Nikšić saopštio je, povodom promjene naziva ulica u tom gradu, da se ne radi samo o relativizaciji i brisanju istorije, već da se jasno očitavaju prioriteti aktera i promotera ovakvih aktivnosti.

”OO GP URA Nikšić cijeni da je, pored naziva naših ulica, za svakog građanina grada pod Trebjesom ipak jednako važno – ako ne i bitnije – stanje u kom se te iste ulice nalaze, te da je njihova rekonstrukcija, u cilju poboljšanja saobraćajne bezbjednosti i pristupačnosti kao imperativa poštovanja osnovnih ljudskih prava, ali i estetskog izgleda grada, ono što je apsolutni prioritet”, kazao je Dušan Golović, predsjednik nikšićke URE.

On je istakao da su najavljene mjere jasna ilustracija da su inicijatorima promjena imena ulica, ideologije i relikti vremena iza nas važniji u odnosu na tekovine modernog građanskog društva kojem težimo.

”Umjesto poštovanja i reafirmacije slavne prošlosti i antifašističkih vrijednosti, mi se danas suočavamo sa djelovanjem koje omalovažava tradiciju antifašizma, a sve kako bi se plasiralo novo sjeme podjela i na tome gradio jeftini politički kapital”, rekao je Golović.

Kao potomci slavnih predaka koji su dali živote u borbi protiv fašizma, Golović poručuje da je dužnost da se čuva uspomena na njih.

”Stoga, iz OO GP URA Nikšić jasno poručujemo da ćemo podržavati, predlagati i promovisati isključivo progresivne ideje, koje donose dobrobit svim građanima Nikšića i Crne Gore, kao i da nećemo biti činilac dnevnopolitičkog folklora i učestvovati u sitnopolitikantskim igrama, bilo na nivou lokalne zajednice ili države”, zaključio je Golović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve