Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikšić postao sabirni centar Vučićevih aktivista

Sakupljaju se ''braća'' da pomognu da padne ''Milov grad'', pa neka košta koliko košta. A sve uz blagoslov aktuelne ministarke zdravlja Jeleni Bojović-Borovinić, koja je sa svojim premijerom i ekspertima omogućila otvaranje granica, čije su posljedice građane Crne Gore dovele do ruba ambisa.

piše: Vesna Šofranac

Nakon funkcionera Srpske napredne stranke koji su krstarili Nikšićem, počele su da stižu i njihovi aktivisti i simpatizeri. Prije dva dana, 8. februara, preko prelaza Ranče u Crnu Goru su, u društvu Nikšićanina Branka Kilibarde, ušle dvije državljanke Srbije Ivana Živković i Jelena Lazić, za koje je Kilibarda kazao da su ljekarke i da ne zna razlog njihovog dolaska. Zašto su doktorice, ukoliko je tačno da to zaista jesu, došle u Nikšić, da li su u pitanju zdravstveni razlozi, da pomognu kolegama u borbi protiv korone, ili su došle iz političkih razloga i podrške nekoj od opozicionih partija uoči lokalnih izbora u gradu pod Trebjesom, zasad je nejasno.

MISIJA POZNANICA

U svakom slučaju, riječ je o mlađim ženskim osobama koje se, prema izvorima DN, dovode u vezu sa SNSom. Na društvenim mrežama mogu se naći fotografije Jelene Lazović za pultom Srpske napredne stranke i Ivane Živković u društvu Vladimira Mandića, člana Glavnog odbora SNS-a, koji je nedavno bio u “posjeti” Nikšiću. Što je zadatak ljekarki, pokazaće naredni dani.

Kilibarda, inače, ima svoj biznis u Novom Sadu, a prema informacijama Dnevnih novina u Nikšiću je bio i tokom januara, kada je privođen zbog kršenja zabrane kretanja nakon 22 sata. Tada je izjavio da nije znao za mjere, jer je došao iz Srbije. Ubrzo je napustio Crnu Goru, da bi ponovo došao 8. februara u društvu Lazić i Živković, za koje je kazao da su mu poznanice, čijeg se prezimena ne sjeća, ali zna da su ljekarke u Novom Sadu i da su članice Ljekarske komore Vojvodine. Interesantno je kako se ne sjeća prezimena Ivane Živković, koja mu je me đu prijateljima na društvenim mrežama.

NE DIRAJ SVETINJE

Živković je po svoj prilici poklonik Srpske pravoslavne crkve, koja se preko društvenih mreža uključivala u raspravu o svetinjama u Crnoj Gori. Tako je preko FB reagovala i na tekst portala CdM da se čeka uklanjanje cerade sa likom Amfilohija, poručivši: “Ne diraj svetinje, uprljaćeš ruke, lik i djelo oca nebeskog niko i ništa obrisati ne može”, završavaj ući ovu posvetu stihovima iz pjesme “Supermen” Željka Joksimovića i Dina Merlina: “Sveto je ono pred čime drhtiš i čemu se diviš…” Da li je slučajnost ili namjera, neka čitaoci sami prosude.

Vratimo se Kilibardi. Prema saznanjima DN, on je izjavio da je Jelenu i Ivanu odveo do hotela “Vukov most”, pomogao im da unesu stvari, ispratio ih do recepcije, tvrdeći je njegove poznanice ispred hotela čekala neka Sanja, takođe medicinski radnik.

Očigledno da je Nikšić postao sabirni centar Vučićevih funkcionera, pristalica i aktivista koji se ubacuju da pomognu opoziciji pred lokalne izbore u Nikšiću. Ono što je interesantno jeste da su im veze Nikšićani koji imaju svoje biznise u Srbiji ili su u toj državi na nekoj od rukovodećih pozicija. Podsjetimo, Vladimir Mandić, odbornik SNS-a u Skupštini grada Beograda, prema izvorima DN, boravio je u Nikšiću zajedno sa Nikšićaninom Milanom Nikolićem, generalnim sekretarom Auto-moto saveza Srbije. U javnosti se inače odavno spekuliše da se na lica iz Crne Gore koji su direktori, biznismeni, profesori, doktori. vrši pritisak da se angažuju i svojim uticajem obezbijede što više glasova koaliciji “Za budućnost Nikšića”. Dakle, ponavlja se isti scenario kao uoči prošlogodišnih parlamentarnih izbora, kada su članovi SNSa pozivali građane porijeklom iz Crne Gore da obiđu svoje rođake, prijatelje, poznanike i ponude im koliko god hoće novca samo da glasaju protiv DPS-a i Mila Đukanovića.

Sada se to dešava u Nikšiću. Sakupljaju se “braća” da pomognu da padne “Milov grad”, pa neka košta koliko košta. A sve uz blagoslov aktuelne ministarke zdravlja Jeleni Bojović-Borovinić, koja je sa svojim premijerom i ekspertima omogućila otvaranje granica, čije su posljedice građane Crne Gore dovele do ruba ambisa. I to samo zbog političkog revanšizma u kojem građani svakodnevno gube bitku sa životom, dok nam se iz Srbije šalju misionari da utvrde gradivo od 30. avgusta. I to preko ljudi koji su rođeni u ovoj državi. Malo je reći sramota!

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MornarBoka
20.02.2021-20:33 20:33

pa ništa, onda. Staviti ih u kamp kao imigrante. Dvojicu naoružanih na ulazu . Kad traže odlazak u majčicu zemlju, neka plate prevoz do granice, policij a ih prebaci i gotovo ! Otreseš ruke i natrag po slljedećeg.