Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Vlada u terminalnoj fazi bolesti, potrebna kvalifikovana većina za deblokadu institucija

Nikolić šalje jasnu poruku – odlazeća Vlada nije ispunila očekivanja na planu integracione agende

Potreban nam je evropski dogovor za budućnost, koji predviđa kvalifikovanu većinu u parlamentu za deblokadu institucija, i ubrzanje evropskog puta, kazao je na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike povodom francuskog predsjedavanja Evropskom unijom, Andrija Nikolić, poslanik i član Predsjedništva DPS-a.

Nikolić šalje jasnu poruku – odlazeća Vlada nije ispunila očekivanja na planu integracione agende.

“Govorimo o budućnosti Evrope i Balkana, u svjetlu integracija Crne Gore, u predvečerje pada ove vlade, koja nije ispunila očekivanja na planu integracione agende. Tačnije, imala je najgori izvještaj EK, od svih do sada. Mi smo sada u terminalnoj fazi bolesti ove vlade i to se najbolje vidi kroz personalne odnose unutar tima, koji nikad nije imao dovoljno zrelosti i kompetentnosti”, jasan je Nikolić.

Podvlači da je u posljednjih godinu i po, Crna Gora po zvaničnom diskursu o vjeri i naciji, pretvorena u repliku Bosne i Hercegovine.

Nalazimo se, dodaje, u dubokoj krizi, institucije su blokirane i partija u čije ime govorim, pozdraviće svaki pokušaj da izadjemo iz tog stanja.

“Ako je prethodna vlast koja je gradila institucije od obnove nezavisnosti, postavila taj posao nedovršenim, nova vlast, ne da nije unaprijedila institucije, već je pokušala da ih prilagodi isključivo svojim potrebama”, kazao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BOG
01.02.2022-15:45 15:45

Cetnickoj vladi -Lukasenku (BECICU) ne odgovaraju skolovani -smece Cetnicko pokupilo smece !