Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Rusija vodi rat protiv čitavog demokratskog svijeta

Crna Gora bi svakako i da nije članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU morala imati određeni odnos prema ruskoj agresiji u Ukrajini, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić

Crna Gora bi svakako i da nije članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU morala imati određeni odnos prema ruskoj agresiji u Ukrajini, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

“Rusija ne vodi rat samo protiv Ukrajine, ona vodi rat protiv Zapada i cijelog demokratskog svijeta. Niko u ovom sukobu nije ostao neutralan, počev od Švedske i Finske, koje imaju dugu tradiciju neutralnosti. Zbog agresije Rusije na Ukrajinu, Evropa danas ima geopolitičku ulogu kakvu nijesu uspjeli da joj nametnu ni Hitler ni Napoleon”, kazao je Nikolić u Skupštini.

On je istakao da je najvažnija poruka građanima da NATO upozorava Rusiju da neće dozvoliti destabilizaciju na teritoriji svojih članica.

“Građani Crne Gore danas mogu da računaju da je napad na jednu članicu NATO-a napad na sve članice NATO-a, te da će građani u tom slučaju biti zaštićeni”, naveo je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve