Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Premijer da legalizuje kuću i prijavi prihode od izdavanja, a stan da vrati Univerzitetu zbog kršenja ugovora

Nikolić navodi kako u DPS opravdano vjeruju da je Krivokapićev najnoviji zagrljaj sa Demokratskim frontom, nakon najgorih međusobnih uvreda, posljedica činjenice da Krivokapićev biznis u Srbiji ''umnogome zavisi od dobre volje beogradskih vlasti''

Povodom jutrošnjeg saopštenja kabineta premijera Zdravka Krivokapića, danas se oglasio portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić. On je Krivokapiću poručio kako mu bolje ide “lansiranje molotovljevog koktela u crnogorski etar, nego stvaranje političkog imidža putem konfrontacije sa najjačom parlamentarnom strankom i njenim predsjednikom”.

“Nemojte se gađati “proskulama” (Vaša kovanica, koja bi trebalo da znaći “floskule”) nego odgovorite na pitanja o Vašoj porodičnoj firmi, zloupotrebi položaja i činjenici da ste grupu svojih prijatelja, drugova i kumova Vaše djece, crnogorskoj javnosti pokušali da prodate kao “eksperte”, istakao je on.

Nikolić navodi kako u DPS opravdano vjeruju da je Krivokapićev najnoviji zagrljaj sa Demokratskim frontom, nakon najgorih međusobnih uvreda, posljedica činjenice da Krivokapićev biznis u Srbiji “umnogome zavisi od dobre volje beogradskih vlasti”.

“Zato Vam postavljamo retorska pitanja, čiji su odgovori tako očigledni. 1. Da li osjećate zrno stida što rekonstrukciju Vlade dogovarate sa čovjekom koji Vas je u Skupštini Crne Gore nazvao pajacem i klovnom? 2. Kada planirate da legalizujete kuću u Bijeloj koju godinama izdajete a čije prihode nijeste prijavljivali? 3. Da li ćete vratiti stan Univerzitetu Crne Gore s obzirom na to da ste prekršili ugovor i izdavali ga sve vrijeme a živite u porodičnoj kući u Tološima, iako je to izričito zabranjeno u ugovoru koji ste potpisali? 4. Hoćete li konačno odgovoriti na optužbe najvećeg konstituenta parlamentarne većine, sa kojim dogovarate rekonstrukciju, da ste švercer cigareta? 5. Možete li objasniti kako je, nakon Vašeg političkog angažmana, a firma postoji godinama, profit Vaših apoteka porastao za 76% u momentu kada ste počeli da se bavite politikom i preuzeli funkciju premijera? 6. Da li ste imenovanjem direktorke Instituta za ljekove i medicinska sredstva postavili sebi podobnu osobu na čelo ove ustanove, kako biste za poslove svoje porodice obezbijedili ogromnu zaradu? 7. Da li ste dogovorili sa saradnicima ko je NN lice koje je bacilo Molotovljev koktel sa namjerom da zapali Crnu Goru ili imate namjeru da se i dalje skrivate iza nepostojeće forme zvane “Kabinet”. Predsjedniče Krivokapiću, budite jednom primjer transparentnosti pa odgovorite na ova pitanja a tek nakon toga možete tražiti odgovore bilo čije”, naglasio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve