Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Na sceni imamo demonizaciju DPS-a

''Pitanje ekonomskog standarda očigledno igra presudnu ulogu''

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić je kazao da su višeslojni razlozi za rezultat koji je, na osnovu do sada obrađenog biračkog materijala, ostvario predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

”Anti-DPS narativ od 2020. godine i dalje prisutan. DPS je i dalje najdominantnija politička struktura sa 35 odsto podrške birača, ali kad se svi ujedine protiv nas imaju mnogo više od nas. U demokratskim društvima kada imate takvu podršku to ipak nešto znači. Činjenica da smo uspjeli da sačuvamo taj nivo podrške govori u prilog činjenici da značajan broj ljudi vjeruje u performanse vrijednosti politike koji zastupamo i brarnimo. Ovdje je prevladao drugi rezon”, istakao je Nikolić.

On je rekao da će čestitati protivkandidatu DPS-a kada budu objavljeni rezultati na osnovu pouzdanijeg uzorka i procenta.

”Možemo različito da tumačimo razloge za rezultat. Saglasio bih se da imamo na sceni demonizaciju DPS-a i kroz atak na ono što je kadrovska transformacija partije. Ubjedljivo mogu reći da se transformacija dogodila”, naglasio je.

U DPS-u su, kako je rekao, rezenovali da je Milo Đukanović kandidat sa najviše političkih šansi za ozbiljan izborni rezultat.

”Njegova procjena je bila da prihvati odgovornost i da uz sve rizike preuzme palicu i izađe na crtu. Smatram da je taj odnos liderstva veoma pošten i pragrmatičan u odnosu na ljude koje je dominantno uveo u politički život kao dio nove političke generacije”, rekao je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anonim
02.04.2023-21:18 21:18

Dobro jutro Kolumbo.
Život u Crnoj Gori vredi lažnih 200eura, možda i manje. Toliko ste morali znati