Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić i Miler: DPS će se za članstvo Crne Gore u EU boriti i iz opozicije

Miler je naglasio da svi politički akteri u Crnoj Gori treba da sarađuju, iznad partijskih interesa, na sprovođenju ključnih reformi iz oblasti vladavine prava, kako bi omogućili Crnoj Gori da napreduje na svom putu ka EU, u skladu sa željom ogromne većine njenih građana

Jaka država koja napreduje ka EU stvara se kroz saradnju svih koji joj žele dobro, a to nije princip koji je okupio sve konstituente parlamentarne većine, kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić na sastanku sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Evropske komisije, Majklom Milerom.

Nikolić je tokom razgovora sa Milerom kazao da nije bilo političke hrabrosti da se u Crnoj Gori formira istinski evropska vlada, ali da uprkos tome, za Demokratsku partiju socijalista nije presudno da li će se sa pozicija vlasti ili opozicije boriti za ispunjenje ključnog državnog cilja – članstva u EU.

“Mi smo državotvorna stranka koja ima kičmu, ne trguje nacionalnim interesima, i spremna je da sarađuje sa svima, koji žele da Crna Gora što prije postane članica EU”, naveo je Nikolić.

Miler je naglasio da svi politički akteri u Crnoj Gori treba da sarađuju, iznad partijskih interesa, na sprovođenju ključnih reformi iz oblasti vladavine prava, kako bi omogućili Crnoj Gori da napreduje na svom putu ka EU, u skladu sa željom ogromne većine njenih građana.

Reforme u oblasti vladavine prava, naveo je Miler, takođe su od presudne važnosti za sprovođenje planiranog plana rasta EU za Zapadni Balkan.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o predstojećim aktivnostima Skupštine Crne Gore na planu reformi u oblasti vladavine prava, izbornoj reformi, popisu stanovništva, kao i regionalnim političkim prilikama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nišić
24.11.2023-10:33 10:33

Sndro ako nas budu vodili ka ti naš DPS ćese ugušiti.