Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolaidis: Odgovorni Krivokapić i Abazović, svako zna da je policija u Tuzima zato što tamo žive Albanci

Najava političkog procesa protiv predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja i slanje policije u tu opštinu su bestidan i neprikriveno nacionalistički akt.

Za sve što se dešava u Tuzima direktnu i isključivu odgovornost ima Vlada Crne Gore, sa Zdravkom Krivokapićem i Dritanom Abazovićem na čelu, kaže za Antenu M pisac Andrej Nikolaidis.

“Najava političkog procesa protiv predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja i slanje policije u tu opštinu su bestidan i neprikriveno nacionalistički akt.

Da bude još ciničnije i bezočnije, sve je to upakovano u “vladavinu prava”, “poštovanje zakona” i “odbranu ustavnog poretka” koji, navodno, ugrožava Nik Đeljošaj…

Upravo ova Vlada demonstrirala je da, što se nje tiče, zakon nije jednak za sve. Svako zna da je policija jutros u Tuzima zato što tamo žive Albanci”, kaže Nikolaidis.

Akcentuje da je selektivna pravda najgora vrsta nepravde.

“Vladajuća koalicija na čelu sa Srpskom pravoslavnom crkvom je, jednako u vremenu sadašnjem kao i dok je bila u opoziciji, nebrojeno puta kršila mjere za sprečavanje pandemije.

Upravo su danas vladajući organizovali nedozvoljena masovna okupljanja koja su izazvala nekontrolisan rast broja zaraženih. Kada su oni kršili mjere, pozivali su se na ljudska prava i slobodu vjeroispovijesti. A gdje su danas ljudska prava za Albance u Tuzima?

Selektivna primjena prava je akt nasilja za koji, ponavljam, svu odgovornost imaju oni koji su se usudili odrediti za koje građane će zakoni važiti, a za koje neće.

Dužnost svake/svakog slobodbnomisleće/slobodnomislećeg građanke i građanina Crne Gore je da digne glas protiv diskriminacije upakovane u formu vladavine zakona”, kazao je Nikolaidis.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ao
27.02.2021-04:01 04:01

Prestanite više da palite albance da bi imali druga u svadji, pustite ih da sa cudjenjem gledaju nas kako se kao ajvani za gusu hvatamo, jednako su glupe osobe na obijz strane koje su iskljucive ili ekstremne. Ali jedini veci grijeh od vatanja za gusu izmedju ljudi koji su isti, je da se ovakvim palenjem traze saveznici u borbi protiv onih koje jedna ili deuga strana ne voli. Ne cuh do sad nikoga da ima neki stav umirujuci koji bi mozda bio blagorodan u ovoj situaciji, svi su zaslijepljeni jer preko ličnih gledista i stavove ne mogu da vide da… Pročitaj više »