Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nastavak sjednice cetinjskog parlamenta: Ili će se izabrati predsjednik Skupštine, ili novi izbori

Nastavak konstitutivne sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje zakazan je za danas u 17 časova, a kako su mediji najavili na dnevnom redu naći se jedna tačka, izbor predsjednika Skupštine

Nastavak konstitutivne sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje zakazan je za danas u 17 časova, a kako su mediji najavili na dnevnom redu naći se jedna tačka, izbor predsjednika Skupštine.

Društvenim mrežama sinoć su kružile informacije da je dogovoreno da će gradonačelnik Cetinja biti iz SDP-a, te da će biti izabran uz podršku lokalnih Demokarata i URA. Zvanične potvrde ove informacije  još nema. Takođe, informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama govore da će navodno na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta, za predsjednika Skupštine Prijestonice biti izabran kandidat iz Stare Garde Liberala.

Ovo je navodno dio dogovora koji je postignut na Cetinju, a nakon što SDP nije prihvatio prijedlog DPS za formiranje vlasti.

DPS je preksinoć poslao ponudu SDP-u za formiranje vlasti na Cetinju u kojoj između ostalog predlaže da funkciju gradonačelnika, sistemom rotacije, prve dvije godine mandata obavlja nestranačka ličnost sa liste SDP-a, a posljednje dvije godine mandata nestranačka ličnost sa liste DPS-a.

Konstitutivna sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje počela je 4. januara kada su verifikovani mandati odbornika, shodno rezultatima lokalnih izbora. Do izbora predsjednika skupštinom predsjedava dr Milovan Janković kao najstariji odbornik u Skupštini Prijestonice.

Rok za izbor predsjednika ističe 14 februara, a rok za izbor gradonačelnika je trideset dana od dana izbora predsjednika skupštine.

Na decembarskim izborima DPS je osvojio 14, SDP osam, URA četiri, Demokrate tri, Stara garda LSCG tri i Socijaldemokrate i Liberalna partija po jedan mandat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tetejac
14.02.2022-13:35 13:35

DOSAO RASIP  SDP-Gospodin Jovović NAPUSTIJO ZBOG -DEMOKRATA  –  TVOJ -NAS-PONOS I CAST — nezapamceni zlocin na CETINJU-SDP-a oce sa CETNICKIM DEMOKRATAMA koaliciju a cijela CG je vidjela sta nam CETNICKI DEMOKRATE URADISE OD NASE MATICE -CG zlikovci SDP da je srece svi CRNOGORCI-I OSTALE MANJINE izac iz ZLIKOVACKOG SDP-a OCE U KOLO DA NAS UVEDU SA CETNICIMA DA ZAIGRAMO !!