Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Narodna stranka podnijela krivičnu prijavu protiv Zlatibora Lončara

Narodna stranka podnijela je krivičnu prijavu protiv ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, saopštila je ova stranka

Narodna stranka podnijela je krivičnu prijavu protiv ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, saopštila je ova stranka.

Zlatibor Lončar

“Zlatibor Lončar, čovjek koji je javnu prepoznatljivost stekao kao stažista zemunskog klana, gdje se bavio kako njihovim, tako i zdravljem njihovih žrtava, izjavio je da ‘gleda da nema’ Crnogoraca u srpskom zdravstvu”, navedeno je u saopštenju.

Narodna stranka je ocijenila da se Lončar na taj način smišljeno i direktno uključio u kampanju Mila Đukanovića da unese razdor među građane Crne Gore, koji “s veličanstvenom upornošću i mirom” već nedeljama brane svoje svetinje i pravo na slobodu vjeroispovijesti.

“Ovo je razlog za veliku zabrinutost i u Srbiji, jer režim maliciozno stvara opasne razlike tamo gdje ih nema među građanima naše zemlje. Traženje neprijatelja među nama, kad ponestane spoljnih, tradicionalna je disciplina Aleksandra Vučića i njegove bande još iz radikalskih dana”, piše u saopštenju.

Zavirivanje u rodoslov srpskih ljekara i opredjeljenje da zdravstveni sistem Srbije pročisti po nacionalnom i jezičkom ključu, nesumnjivo zaslužuje krivično gonjenje, istakla je Narodna stranka.

Narodna stranka je konstatovala da je “stanje u srpskom zdravstvu je svakim danom sve tragičnije – odlazak ljekara i medicinskog osoblja, njihove mizerne plate, oronule i neopremljene bolnice, višemjesečno čekanje na specijalističke preglede, nepripremljenost za borbu protiv opasnih virusa, tek su neki od aktuelnih problema”.

U saopštenju se dodaje da se ništa od toga ne može promijeniti nabolje sve dok se na čelu zdravstvenog sistema Srbije nalazi “korumpirani mediokritet koji izaziva nespokojstvo i osjećaj srama”.

“Ludilo u koje Srbiju uvlači Aleksandar Vučić mora da se obustavi dok ne bude kasno. Zato bojkot Lončareve čistke u srpskom zdravstvu, zato bojkot medija koje režim koristi da svađa građane Srbije, zato bojkot lažnih izbora”, zaključeno je u saopštenju Narodne stranke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve