Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Musić: Stradanje nedužnih civila iz Gaze leži na savjesti čitave civilizacije

''Sve je očiglednija potreba za hitnim promjenama u međunarodnim mehanizmima za sprečavanje ovakvih stradanja, jer je nedostatak adekvatnih mehanizama za zaštitu civila u sukobima alarmantan''

Stradanje nedužnih civila iz Gaze, okupljenih oko vozila sa humanitarnom pomoći dok su čekali u redu za hranu, leži na savjesti čitave civilizacije, poručila je predsjednica Foruma mladih Bošnjačke stranke (BS) Suada Musić.

“Sve je očiglednija potreba za hitnim promjenama u međunarodnim mehanizmima za sprečavanje ovakvih stradanja, jer je nedostatak adekvatnih mehanizama za zaštitu civila u sukobima alarmantan. Smatram da su ove promjene neophodne kako bismo osigurali da humanitarna pomoć stigne bezbjedno do onih kojima je najpotrebnija, bez straha od gubitka nevinih života”, navela je Musić u saopštenju za medije.

Svijet se, prema njenim riječima, mora posvetiti hitnom pronalaženju rješenja za zaustavljanje zločina, stradanja i humanitarne katastrofe koja se pred očima cijelog svijeta događa u Gazi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve