Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Murić: Ko broji taj se i zabroji

Crnogorski mediji i partije imaju dosta čudan odnos, ocijenio je Darvin Murić, glavni i odgovorni urednik Raskrinkavanja

Crnogorski mediji i partije imaju dosta čudan odnos. Kad se vole, baš se vole, kada je situacija drugačija ide se u drugu krajnost, traži se svaka mana, broji se svaka prazna stolica. Ali, bukvalno, ocijenio je Darvin Murić, glavni i odgovorni urednik Raskrinkavanja.

“A kad se broji, lako se zabrojati. To smo vidjeli na primjeru IN4S-a i DPS-a. IN4S je brojao koliko je ljudi došlo na partijski skup DPS-a u Budvi i trijumfalno objavio  „Debakl DPS u Budvi: Praznom salom za izbore spremni“. Tekst prati fotografija prazne sale, debakl, reklo bi se. Dok se ne ode na bilo koji drugi portal ili Fejsbuk stranicu DPS-a i vidi se fotografija pune sale, nebitno da li u nju staje 20, 200 ili 2.000 ljudi, nije prazna kako IN4S kaže”, istakao je Murić.

Prema njegovim riječima ne broje se samo popunjena mjesta u salama za skupove, broje se i u Skupštini.

“Doduše, tamo bi trebalo da se broje češće jer znaju da zjape prazna tokom rasprava o bitnim stvarima, ali brojače, u ovom slučaju, portale Infomonte i Alo onlajn nije zanimalo to. Oni su brojali koliko je poslanika Demokrata „bojkotovalo“ „svog“ potpredsjednika Vlade Moma Koprivicu dok je govorio u parlamentu. Kažu da su ga bojkotovali svi osim jednog kolege. Pogledate fotografiju, moglo bi se reći da je tako. Dok se ne ode na Jutjub kanal Skupštine Crne Gore, malo se pomjeri slajder lijevo-desno i vidi se da poslanici ulaze i izlaze i da je Koprivicu slušalo makar još dvoje iz poslaničkog kluba Demokrata. I da većina njih nije slušala ni druge ministre koji su toga dana bili u Skupštini”, naglasio je Murić.

A ne broje se, dodao je on, prazne stolice i glasovi samo u našem parlamentu, broje se i u međunarodnim institucijama.

“Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, tačnije. Svi smo bezbroj puta u posljednjih nekoliko sedmica čuli stav poslanice DNP-a Maje Vukićević da će glasati protiv prijema Kosova u Savjet Evrope. I to nije problem, njeno je apsolutno pravo da glasa po svom nahođenju. Ipak mediji su uzeli da broje pa se zabrojali i objavili – Crna Gora protiv lažne države Kosovo! Iako nisu dobro prebrojali i shvatili da je ona jedna od troje poslanika koja glasa tamo i da, na kraju, Vlada a ne poslanici u PSSE donosi odluku o Kosovu. Brojke uvijek govore istinu, samo treba dobro prebrojati”, zaključio je Murić.

Raskrinkavanje.me je platforma Centra za demokratsku tranziciju (CDT) čiji su primarni ciljevi suprotstavljanje medijskim manipulacijama, povećanje kvaliteta sadržaja medija, medijske pismenosti čitalaca i poštovanja profesionalnih standarda na medijskoj sceni.

Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci ili preporuke koji su ovdje iznešeni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
14.04.2024-18:44 18:44

Svaka cast Gospodine. Respekt.