Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Mrvaljević: Bebama i nezapošljenim porodiljama Prijestonice dati naknade od najmanje 500 eura

''Sve ono što smo obećali građanima Cetinja u kampanji za lokalne izbore kao dio parlamentarne većine, odnosno kao politički subjekt uz čiju podršku vrše vlast Stara Garda LSCG i SDP, iniciraćemo i u formalnom smislu i raditi punom parom na tome da sve bude sprovedeno u djelo''

Demokrate će tražiti da se obezbijede sredstva za naknade za novorođenčad u iznosu od najmanje 500 eura i naknade za nezapošljene porodilje, takođe u iznosu od najmanje 500 eura, kazao je  predsjednik Odbora Demokrata Prijestonice Cetinje Danilo Mrvaljević.

“Sve ono što smo obećali građanima Cetinja u kampanji za lokalne izbore (iako Demokrate nemaju predstavnike u izvršnoj vlasti, jer kao što znate nijesmo ucjenjivali i nijesmo tražili nijednu političku funkciju), kao dio parlamentarne većine, odnosno kao politički subjekt uz čiju podršku vrše vlast Stara Garda LSCG i SDP, iniciraćemo i u formalnom smislu i raditi punom parom na tome da sve bude sprovedeno u djelo”, naveo je Mrvaljević.

Prema njegovim riječima, rezultati će najviše zavisiti od činilaca izvršne vlasti.

“Gradonačelnika i starješina organa nove lokalne uprave, njihovog rada i kompetentnosti, ali naše je da damo podršku i tu smo da pomognemo i doprinesemo na sve načine kako se zajednički dogovorimo, bez ikakvih ucjena i politikantskih kalkulacija – samo za Cetinje”, pojasnio je Mrvaljević.

Ono što je najvažnije i od čega sigurno nećemo odustati, poručuje on,  jeste ozbiljan dogovor svih činilaca vladajuće većine o jasnoj Strategiji ekonomskog oporavka Prijestonice, Strategiji demografskog razvoja i Programu upravljanja i “depolitizacije lokalne uprave, u korist svih građana Cetinja”.

“Već u Budžetu za 2022 godinu, koji će biti donesen u Skupštini Prijestonice do kraja ovog mjeseca, Demokrate će tražiti da se obezbijede sredstva za naknade za novorođenčad u iznosu od najmanje 500 eura i naknade za nezapošljene porodilje, takođe u iznosu od najmanje 500eura”, naglasio je funkcioner Demokrata.

Za ovoliko uvećanje već ima novca, ističe Mrvaljević, potrebna je samo dobra volja i dogovor većine: sredstva od oko 35.000-36.000 eura, koja su ranije opredjeljivana za udžbenike treba samo, kako kaže,  “preusmjeriti i planirati za ovu namjenu, jer sada država obezbjeđuje udžbenike za sve osnovce”.

“A onda, zajednički raditi na tome da svake naredne godine, shodno mogućnostima, postepeno dalje uvećavamo iznos obije naknade. Siguran sam da će svi iz parlamentarne većine prihvatiti ovaj naš predlog. I već razmišljati o Programu Stanovi za mlade bračne parove koji možemo započeti 2023”, poojasnio je on.

Poručuje da sada nema izgovora, te da se moraju ispuniti obećanja.

“Sve ono što nijesu htjeli ili nijesu umjeli DPS i SD, sve ono za što smo se borili godinama i ono zbog čega smo kritikovali bivšu vlast, sada imamo priliku da ispravimo, da uspostavimo, da unaprijedimo. Nema izgovora – na djelu se pokazati i ispunjavati obećanja”, zaključio je Mrvaljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
10.03.2022-21:50 21:50

Dobro je, D>MM. sto se glasnu, jer Buju je bas ponestalo ideja. A ti si ih pun. Kako si samo velemajstorski izdejstvova hapsenje R.V. Odma na pocetku Bujove tvoje vladavine zaduzio si cijelo Cetinje za navijek.

COL
12.03.2022-11:04 11:04

Teke toliko da Bujo ne misli da ovaj diže ruku za džabe, a i ovo mu je samo početak….