Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Mitrović: Zakon o privremenom izdržavanju djece proizvod rada parlamenta a ne izvršne vlasti

Komentarišući sami predlog zakona, on je saopštio da to zakonsko rješenje u svojoj pozadini nema bilo kakvu politiku, već istinske probleme građana, te ga i to čini više nego dobrim

Poslanik DPS-a Ivan Mitrović kazao je da se, poslije dvije godine sunovrata u oblasti socijalne politike, nakon stopiranja svih socijalnih usluga u lokalnim zajednicama, brojnih mehanizama podrške koji su strpljivo građeni u prethodnih desetak godina, na Dnevnom redu skupštinskog zasijedanja našlo drugačije zakonsko rješenje.

“Zakon o privremenom izdržavanju djece, kojim se propisuje da dijete ima pravo na privremeno izdržavanje koje će mu obezbijediti država ako obveznik izdržavanja ne isplaćuje redovno svoju obavezu duže od dva mjeseca neprekidno, je zakonsko rješenje koje je proizvod rada ovog parmalenta a ne izvršne vlasti. Upravo to je i odgovor kakvu smo izvršnu vlast imali kada je u pitanju 42. Vlada Crne Gore ali i kakvu izvršnu vlast imamo do sada i kad je u pitanju 43. Vlada Crne Gore”, poručio je Mitrović.

Komentarišući sami predlog zakona, on je saopštio da to zakonsko rješenje u svojoj pozadini nema bilo kakvu politiku, već istinske probleme građana, te ga i to čini više nego dobrim.

“Trebali smo o ovom zakonskom rješenju da glasamo i ranije. Ono istovremeno predstavlja i podsticaj borbi protiv žrtava nasilja u Crnoj Gori i određeni podsticaj samostalnosti žena i onome što Crna Gora u kontinuitetu radi u prethodnih desetak godina”, zaključio je poslanik DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve