Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mitrović: Više puta sam upozoravao, socijalnom i dječijom zaštitom u Crnoj Gori se niko ne bavi već godinu

Bez obzira na to što su nam iz Uprave policije saopštili "da je protiv Ilira Đokaja (28) 26. avgusta podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici", te da se ODT u Podgorici izjasnilo "da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela", stvar se tu ne završava.

Socijalnom i dječijom zaštitom u Crnoj Gori se niko ne bavi već godinu, tvrdi poslanik Demokratske partije socijalista Ivan Mitrović.

Kaže da je više puta na to upozoravao.

– Nakon slučaja Tomaša Boškovića, slučaj Šejle Bakije novi je propust službi koje se bave zaštitom od nasilja u porodici u Podgorici.

Bez obzira na to što su nam iz Uprave policije saopštili “da je protiv Ilira Đokaja (28) 26. avgusta podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici”, te da se ODT u Podgorici izjasnilo “da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela”, stvar se tu ne završava.

Shodno Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici i shodno Pravilniku o organizaciji, standardu i načinu rada centara za socijalni rad, ako je Centar uopšte i bio obaviješten, a što je bila obaveza Uprave policije, službe koje se bave zaštitom morale su koordinarano da rade na praćenju porodice kako bi prevenirale slučaj za koji je sada već kasno! – napisao je Mitrović danas na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve