Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mirković: Moja ostavka nema veze sa izborom Raonića

Moji razlozi za ostavku su lične prirode i vezani su za moju procjenu da tamo neću moći da doprinesem i da ostvarim ono što sam mislio da ću moći, rekao je Mirković

Član Savjeta Radio televizije Crne Gore (RTCG) kog je delegirala Crnogorska akademija nauke i umjetnosti (CANU) Žarko Mirković podnio je ostavku na tu funkciju zbog, kako je Dnevnim novinama kazao, ličnih razloga. On je, takođe, poručio novoizabranom generalnom direktoru RTCG Borisu Raoniću da bi volio da ostvari sve što je naveo u svom programu.

“Moja ostavka nema veze sa izborom generalnog direktora. Ostavku sam pripremao i ranije, ali sam čekao da se taj proces završi. Moji razlozi su lične prirode i vezani su za moju procjenu da tamo neću moći da doprinesem i da ostvarim ono što sam mislio da ću moći’’, objasnio je Mirković.

KONTROVERZE OKO IMENOVANJA ČELNIKA RTCG

Kada je riječ o samom procesu izbora generalnog direktora RTCG, koji je do posljednjeg dana izazivao oprečne stavove, Mirković nije želio da komentariše.

Podsjećamo, uprkos protivljenju članova Savjeta RTCG Filipa Lazovića, Marijane Camović Veličković i Predraga Marsenića na sjednici ovog tijela u petak Raonić je izabran za novog generalnog direktora. Naime, ranije je direktor Media centra Goran Đurović poslao inicijativu Inspekciji rada da provjere postupak imenovanja novog čelnika RTCG, te da provjere da li kandidati zadovoljavaju uslove konkursa. Inspekcija je tokom sjednice u petak posjetila Javni servis, ali, prema riječima predsjednika Savjeta Veselina Drljevića, inspektori nijesu izrekli nikakve mjere i zabrane. Ipak, pojedini mediji su prenijeli da je Inspekcija zatražila od Drljevića da prekine intervjue sa kandidatima i raspiše novi konkurs, što je on navodno odbio. Inspekcija je Drljeviću navodno ukazala na propuste koji prate čitav proces.

LAZOVIĆ: TREBALO JE SAČEKATI MIŠLJENJE INSPEKCIJE

Član Savjeta Filip Lazović je bio jedan od onih koji su tražili da se sačeka mišljenje inspekcije prije glasanja i za Dnevne novine kaže da bi to za proces bilo pozitivno u smislu ispravnosti izbora generalnog direktora.

“Što se tiče cijelog postupka, mislim da je bio transparentan. Možda na neki način i primjer toga kako bi ovaj proces trebalo da izgleda ka da je riječ o transpa rentnosti i samim tim, imali smo veliko interesovanje javnosti. Što se tiče samog fi niša tog postupka, lično, kao član Savjeta, smatrao sam da je izbor generanog direktora trebalo da se realizuje nakon što vidimo kakav je epilog inspekcijskog nadzora, budući da smo uredno obaviješteni da je usvojena žalba na prvobitno mišljenje Inspekcije rada. Imali smo informaciju da je Ministarstvo ekonomskog razvoja, kao drugostepeni organ naložilo inspekciji da ponovi nadzor i bio sam mišljenja da svakako treba sačekati da dobijemo to mišljenje, ukoliko inspekcija eventualno utvrdi da nešto u postupku nije u redu, da ne donosimo neku odluku kada već možemo da sačekamo”, naveo je Lazović.

On, pak, smatra da je sam izbor čelnika RTCG bio legitiman, te da nije povrijeđen nijedan pozitivni propis.

“To je jedna specifična situacija, ali ako smo već imali saznanja da inspekcija ponavlja nadzor nad tim postupkom, smatrao sam da je vrlo oportuno sačekati i vidjeti epilog nadzora i onda ući u proceduru za izbor”, zaključio je Lazović.

Epilog inspekcijskog nadzora još nije poznat a, podsjećanja radi, Media centar pozvao je u petak nadležne organe da dovrše započeti proces i ocjene zakonitost postupka imenovanja generalnog direktora RTCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mirković: Moja ostavka nema veze sa izborom Raonića – CG Vijesti
10.08.2021-09:19 09:19

[…] Aktuelno […]