Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo saobraćaja: Mandatar i eksperti ne vide javni ugovor o autoputu

-Obavještavamo ga da je tekst ugovora za auto-put dostavljen svim poslanicima Skupštine kad se raspravljalo o lex specialisu za auto-put. I to istim onim poslanicima sa kojima danas Krivokapić konstruiše novu Vladu, saopštili su danas iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da ne može da dođe do ugovora o auto-putu, jer je navodno ugovor tajan.

foto Arhiva

-Obavještavamo ga da je tekst ugovora za auto-put dostavljen svim poslanicima Skupštine kad se raspravljalo o lex specialisu za auto-put. I to istim onim poslanicima sa kojima danas Krivokapić konstruiše novu Vladu, saopštili su danas iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

U tom resoru ističu da, u odnosu na ocjene o nepravilnostima tokom izgradnje auto-puta, te najavi antikoruptivnog djelovanja koje treba da sačuva i reputaciju Kine, pozivaju madatara i buduću Vladu da na projektu izgradnje auto-puta urade makar onoliko koliko je uradila ova Vlada.

“Crnoj Gori i njenim građanima to je pitanje od vitalnog interesa. Ugovor o projektovanju i izgradnji auto-puta objavljen je u Službenom Listu Crne Gore. Isto tako, bitno je naglasiti da je po Ugovoru o projektovanju i izgradnji auto-puta u slučaju spora nadležan Arbitražni sud Trgovinske komore u Cirihu i na ugovor se primjenjuje pravo Crne Gore”, poručuju iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve