Subota, 15 Juna, 2024
Rubrika:

Milović u SEC: Fokus na zaštiti investitora i borbi protiv prevara na finansijskim tržištima

Tokom sastanka, navodi se da Miloviću je predstavljen detaljan princip rada SEC-a, sa posebnim akcentom na principe praćenja i zaštite investitora koji učestvuju u berzanskim poslovima i trgovinom kripto valutama. Objašnjeno je kako pravni sistem funkcioniše u vezi sa ovim djelatnostima, koji su pravni ljekovi dostupni investitorima, te koje se akcije preduzimaju u različitim slučajevima

Fokus je na zaštiti investitora i borbi protiv prevara na finansijskim tržištima, poručio je ministar pravde Andrej Milović Crne Gore tokom današnjeg susreta sa predstavnicima američke Komisije za hartije od vrijednosti (SEC)

Sastanku je prisustvovao i generalni direktor Direktorata za kapitalne, međunarodne i projekte iz fondova EU Dragutin Đeković.   

U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da delegaciju SEC-a činili su Gurbir Greval direktor Odsjeka za Istrage, Dejvid Hirš šef Jedinice za kripto imovinu i sajber (CACU), Horhe Tenriero zamjenik šefa CACU, Metju Greiner pomoćnik direktora Kancelarije za međunarodne poslove (OIA) i Marli Miler viši specijalni savjetnik (OIA).

Iz Ministarstva pravde (MP) naveli su da SEC, kao federalna komisija za hartije od vrijednosti, bavi se zaštitom investitora na berzama, uključujući kripto tržišta, sprovodi istrage, pruža zaštitu investitorima, zastupa ih pred sudovima, nadgleda ukupnu trgovinu na svim berzama u SAD, te nadzire rad 24 državne agencije za trgovinu hartijama od vrijednosti.

Tokom sastanka, navodi se da Miloviću je predstavljen detaljan princip rada SEC-a, sa posebnim akcentom na principe praćenja i zaštite investitora koji učestvuju u berzanskim poslovima i trgovinom kripto valutama. Objašnjeno je kako pravni sistem funkcioniše u vezi sa ovim djelatnostima, koji su pravni ljekovi dostupni investitorima, te koje se akcije preduzimaju u različitim slučajevima.

Iz MP su kazali da jedna od tema sastanka bila je i istraga koju je SEC sproveo u slučaju Do Kvona. Milović je informisan o rezultatima te istrage, kao i o toku sudskog procesa koji se protiv Do Kvona vodi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dodaje se da Milović je izrazio zahvalnost predstavnicima SEC-a na detaljnom izlaganju i korisnim informacijama, te naglasio važnost međunarodne saradnje u oblasti zaštite investitora i borbe protiv prevara na finansijskim tržištima.

Predstavnici SEC i delegacija Ministarstva pravde Crne Gore zaključili su da ovaj sastanak predstavlja značajan korak ka jačanju odnosa između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti pravosuđa i zaštite investitora, te da u budućnosti na obostranu korist veze dvije institucije treba da budu snažnije, zaključci su susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dugousko
23.05.2024-06:14 06:14

1000% Zivkovic-Milovic-Najpopularnija najskolovanija i najbolja dva politicara u CG !