Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Milović predlaže skraćenje mandata Skupštini

On je, kako CdM saznaje, da je Milović upozorio da Hrvatska kao članica EU sprema mjere protiv Crne Gore, a da se ostale članice EU spremaju na evropsku solidarnost sa njom.

Ministar pravde Andrej Milović zatražio je danas od premijera Milojka Spajića da u dnevni red prve naredne sjednice kao posebnu tačku uvrsti raspravu o predlogu Vlade Skupštini za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore, saznaje CdM.

Kako CdM saznaje, Milović je na današnjoj sjednici Vlade, to obrazložio time da bi se na taj način preko vanrednih parlamentarnih izbora došlo do evropske, stabilne i pouzdane vlade i parlamentarne većine koja je nesporno evropska i državotvorna.

Navodno Milović je kazao premijeru da mu je visoki funkcioner PES rekao da je Rezolucija o Jasenovcu trebala Spajićevom političkom partneru kao kiseonik nakon Rezolucije o genocidu u Srebrenici, ali i da je drugi partner ucijenio njega i PES padom Vlade.

Prema saznanjima CdM-a Milović je Spajiću kazao da Crnu Goru ne smije da vodi ucijenjeni čovjek, niti ucijenjena partija, niti dvije nesinhronizovane politike.

Ministar pravde je, kako CdM saznaje, premijeru kazao da ga je u maju iz Amerike upozorio da je najavljena arezolucija o Jasenovcu brzoplet i antidržavni potez, te da zbog toga Crna Gora može samo da trpi posljedice.

Milović je, navodno, Spajića optužio da njegovu trgovinu foteljama plaćaju Crna Gora i njen evropski put.

On je, kako CdM saznaje, da je Milović upozorio da Hrvatska kao članica EU sprema mjere protiv Crne Gore, a da se ostale članice EU spremaju na evropsku solidarnost sa njom.

Milović je, kaže izvor CdM-a, poručio da je nakon svih dešavanja Cena Gora stavljena u režim tihe izolacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve