Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Milović: Postao sam target jer sam ubo u srž problema, ali se nijesam nadao da će zadirati u intimni život

''Ubo sam u centar i zato sam target najveći, jer sam ubo u srž problema, ali se nijesam nadao da će zadirati u emotivni i intimni život, to ne želim da komentarišem jer je to ispod svakog nivoa. Stepen na koji oni udaraju znači da ih je strah od mene i spremni su na sve da ih ne bih srušio'', rekao je Milović

Ministar pravde Andrej Milović održao je danas radni doručak sa novinarima, i tom prilikom je poručio da je više nego jasno da se prati, ali da nema ništa protiv toga. Milović je kazao da će pitati potpredsjednika Vlade i koordinatora svih bezbjednosnih službi  Aleksu Bečića, ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovica i direktora Uprave policije Zorana Brđanina ko je dao dozvolu šefu SPO-a Predragu Šukoviću da iznese podatke iz njegovog privatnog života.

”Ja sam za to da nas prati služba i da potpišemo akt da nam se prisluškuju komunikacije, ali je problem što se radi kasnije sa tim podacima i kako se obrađuju. Zamislite u kavom šte položaju vi ko građani kad je ministar u toj situaciji”, rekao je Milović.

On je ponovio da je bezbjednosna služba trebalo da ga informiše o bezbjednosno interesantnim licima koja su mu u okruženju na događajima kojima je prisustvovao.

”Moj šef obezbjeđenja najavio je đe se krećem i da je slava u Beranama i da je ministar pravde jedan od gositju. Služba tada obezbjeđuje hotel i rutu ja tada kao sticena licnost odlazim. Ja od tada nisam dobio informaciju od službe da su bila neka određena lica, da su neka lica BIL i OKG – za to služi služba. Oni su uzeli taj događaj i mašu tim podacima javno protiv ministra. Ako to nije dokaz da je trop sistem u kome se nalazimo ne znam što je. Ako van je neki rođak bezbjednosno interesantno lice, i vi ste onda jer ste u kontaktu s njim. Slobodno se krećite slobodno i sastajte sa svima jer ćete se sresti sa BIL, od toga ne mžzete da se branite. Bitno je da vas nema u kriminalnoj djelatnostima”, istakao je Milović.

Milović je rekao i da jeste i da nije očekivao “kanonadu”.

”Ubo sam u centar i zato sam target najveći, jer sam ubo u srž problema, ali se nijesam nadao da će zadirati u emotivni i intimni život, to ne želim da komentarišem jer je to ispod svakog nivoa. Stepen na koji oni udaraju znači da ih je strah od mene i spremni su na sve da ih ne bih srušio”, rekao je Milović.

Pitaću Bečića, Šaranovica i Brđanina ko je dao dozvolu Šukoviću da iznese podatke iz mog privatnog života

Milović je saopštio da će pitati potpredsjednika Vlade i koordinatora svih bezbjednosnih službi  Aleksu Bečića, ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovica i direktora Uprave policije Zorana Brđanina ko je dao dozvolu šefu SPO-a Predragu Šukoviću da iznese podatke iz njegovog privatnog života.

“Moj tim radi na aktima: da li su dali dozvolu Šukovicu da iznese podatke iz mog privatnog života i kaže da li je dobio dozvolu od naređenih. Ovo ću pitati Bečića, Šaranovića i Brđanina. Moram da štitim ličnost, privatnost k integrite”, rekao je Milović na radnom doručku sa novinarima.

O pomilovanju popa

Govorim o pojavama, kazao je Milović komentarišući to što je od njega predsjednik Crne Gore Jakov Milatović tražio da pomiluje popa koji je činio krivična djela.

“Kritikuje me za Binalija a traži da svešteno lice koje radi kriminalne radnje bude pomilovano”, kazao je Milović.

Rekao je da o slučaju Do Kvon na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu nije govorio jer ga je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović upzorio i rekao da su ti podaci tajni.

“Ja poštujem pravni sistem i zakone ove države. Optužuju me kao da sam Don Vito Korleone ali nijedan papir ili dokaz nijesu predali. Ja sve ono što imam predajem institucijama i neka one rade svoj posao. Šef SPO poslovao sa kriminalnom organizacijom i dobio stan po duplo jefitnijoj cijeni. Sad od Mihaila Jovovića očekujem tekst ko je dahtao u gluvoj sobi”, rekao je Milović.

On je dodao da traje istraga oko Do Kvona, te da je o tome dao iskaz u SDT koji je trajao sedam sati.

“U toku je i postupak vezan za Telmanov azil. Veze sa tim ima Dritan Abazovic. Stalno je target na mene, a to vidite i kroz medijske napise oko Čamgoza. U cijeloj proči mete smo premijer Milojko Spajić i ja”, istakao je Milović.

Na radnom doručku sa novinarima Milović je između ostalog saopštio i da je Ministarstvo pravde završilo svoj posao kada je riječ o registru pedofila.

“Zalažem se za strože sankcije za brojna krivična djela”, dodao je ministar.

Pažnja posvećena poglavljima 23 i 24

Kada je u pitanju Ministarstvo pravde najveća pažnja se posvećuje poglavljima 23 i 24, a evropki put nam najviše zavisi od poglavlja 23.

”Radne grupe su podigle tempo rada i u što kraćem roku moraju da isporuče rješenja i prijedloge sa kojima će se ići. Zato imamo kratku i ubrzanu legislativu povodom zakona iz nadležnosti Ministarstva pravde. Neka rješenja imaju kosenzus, a oko nekih ima sporenja ali o tome će se raspravljati na grupama. Zakon o sudijama, Zakon o tuzilaštvu, Zakon o SDT-u i Zakonik o krivičnom postupku –  to su glavni zakoni koji traže iz EU”, istakao je Milović.

On je najavio da je pododbor sa EU zakazan za 14. mart, te da moraju da usvoje strategiju reforme pravosuđa koja se odnosi na 2024-2027.

”Radi se akcionom planu i biće usvojen do 14. marta, i to će biti jako važan korak koji cemo preksočiti na putu do EU”, kazao je on.

Pravosudni kvart

Milović je kazao da je formirana radna grupa za hitno preseljenje SDT-a u staru zgradu vlade.

”Bila su tri zaključka, ali se po njima nije postupalo. Sada se postupa i u roku od dva do tri mjeseca će se izvršiti preseljenje institucija iz zgrade stare Vlade i da se pređe na rekonstrukciju zgrade samo da vidimo možemo li tu da smjestimo i specijalni sud za ratne zločine. Plan za rekonstrukciju je u toku. Vidjećemo da li je izvodljivo tehnčki jer znamo da se SDT-u žuri. Ja sam za ideju da sve bude u staroj vladi ali ako ne bude tehnčki izvodljivo da nađemo mjesto za Specijalni sud”, naveo je ministar.

Prema njegovim riječima, pravosudni kvart bi se nalazio na Zabjelu na Tuškom putu, na parceli od 35.000 kvadrata.

”Na tom mjestu će biti smještene sve pravosudne institucije osim onih specijalnog karaktera. Vrhovni sud ostaje na istoj lokaciji”, poručio je Milović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Peko
25.02.2024-16:48 16:48

I nakon deset dana isključen iz partije PES, a ćetnik prvi najavio prije četri dana ubrzanu rekonstrukciju vlade. A sjutra dolazi dodo u posjetu ovom Ć. Poslije moskve i Vrhai isto. Kuku Crnoj Gori . Kuku go..o vam podnos.što puštate.