Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Milošević – Petrevsk: Crna Gora i Sjeverna Makedonija ostaju posvećene borbi protiv nasilnog ekstremizma i terorizma

Na sastanku je najavljeno i potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblastima od zajedničkog interesa

Tokom drugog dana posjete R. Sjevernoj Makedoniji, delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore koju su predvodili ambasadorka Crne Gore u R.S. Makedoniji, Marija Petrović i državni sekretar za kontrolu rada policije i nacionalni koordinator za sprečavanje nasilnog ekstremizma, Rade Milošević posjetili su Nacionalni komitet za sprečavanje nasilnog ekstremizma i borbu protiv terorizma koji predstavlja nacionalni koordinator Borče Petrevski, u pratnji zamjenika koordinatora Dželadina Ajvazija.

Nacionalni koordinatori su razmijenili informacije o vladinim naporima dveju zemalja na sprečavanju nasilnog ekstremizma, borbi protiv terorizma i procesu reintegracije, resocijalizacije i rehabilitacije povratnika sa stranih ratišta, na centralnom i lokalnom nivou, kao i prioritetima i inicijativama za jačanje regionalne saradnje sa zemljama Zapadnog Balkana.

Istovremeno, iskazali su značaj i potrebu za odgovarajućom institucionalnom postavkom vladinih mehanizama za koordinaciju, kako bi se uspostavio kontinuitet i održivost u sprečavanju nasilnog ekstremizma i borbe protiv terorizma, kao i potrebu za jačanjem redovne komunikacije, kroz saradnju i međusobnu partnersku podršku, razmjenu iskustava i učešće u zajedničkim projektima.

Na sastanku je najavljeno i potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblastima od zajedničkog interesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve