Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Miljanić u Skoplju: Zajedno protiv korupcije

Tokom srdačnog i otvorenog sastanka, sagovornici su se saglasili da je neophodno ubrzati ratifikaciju Međunarodnog sporazuma o razmjeni podataka u svrhe provjere izjava i imovini, koji su potpisali predstavnici Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije 19. marta 2021. u Beogradu

Ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore, Zoran Miljanić sastao se u Skoplju sa potpredsjednicom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Slavicom Grkovskom, zaduženom za politiku dobrog upravljanja sa kojom je razgovarao o antikorupcijskim mjerama koje realizuju dvije vlade.

“Grkovska je naglasila da borba protiv korupcije traži stabilnost države, te da je u tom procesu neophodna velika posvećenost i odgovarajući kadar kako bi se postigli mjerljivi i održivi rezultati, što je zajednički cilj vlada Crne Gore i Sjeverne Makedonije2, saopšteno je iz Vlade.

Ona je kazala da je u procesu suzbijanja korupcije potrebno pokrenuti inicijative za usvajanje zakona o of šor transakcijama koje su do sada u velikoj mjeri bile paravan za koruptive aktivnosti.

Potpredsjednica Vlade Sjeverne Makedonije najavila je osnivanje regionalnog centra za dobro upravljanje (good governance) u Skoplju u kojem bi trebalo da participraju zemlje regiona.

“Ministar Miljanić informisao je potpredsjednicu Grkovsku o antikorupcijskim mjerama koje sprovodi Vlada Crne Gore i posebno radu Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, koji je za kratko vrijeme dao konkretan doprinos u suzbijanju te pojave, kao i o izradi Strategije za borbu protiv korupcije, koja će biti prvi dokument takve vrste u crnoj Gori i okvir za buduće antikorupcijske mjere”, navodi se u saopštenju.

Tokom srdačnog i otvorenog sastanka, sagovornici su se saglasili da je neophodno ubrzati ratifikaciju Međunarodnog sporazuma o razmjeni podataka u svrhe provjere izjava i imovini, koji su potpisali predstavnici Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije 19. marta 2021. u Beogradu.

“Ministar Miljanić sreo se i sa ministrom unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliverom Spasovskim, a i na tom sastanku razgovaralo se o korupciji kao gorućem problemu država u regionu”, doaje se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je snaženje institucija uslov da bi se postigli mjerljivi rezultati od kojih zavisi napredak Crne Gore i Sjeverne Makedonije u procesu evropskih integracija.

“Dogovorena je i buduća razmjena iskustava i pokretanje zajedničkih inicijativa u cilju poboljšanja efikasnosti antikorupcijskih mjera”, zaključuje se u saopštenju Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Farsa
22.04.2023-07:25 07:25

Kakvo licemjerje,covjek koji je dobio “pozajmicu” od vise hiljada eura i tv od 55 inca,da bi sprijecio istragu o pranju novca koji ilegalno stize u CG,dogovara navodnu borbu protiv korupcije.Dritanizam na vrhuncu antidrzavnog djelovanja…