Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović: Ubrzo ćemo poslati poziv za pregovore ostalim partijama, građani očekuju dozu ozbiljnosti i sloge među pobjedničkim listama

Prema njegovim riječima, još je rano govoriti o početku formalnih pregovora sa predstavnicima drugih partija oko formiranja vlasti, ali bi trebalo da počnu uskoro

Građani su konačno prepoznali nove ljude, novu energiju i nove programe i žele promjene zbog čega su i dali povjerenje Pokretu Evropa sad, poručio je u emisiji Kontak RTV Nikšić, Jakov Milatović, jedan od lidera pokreta.

“Dobra i zdrava kampanja koja se bazirala na ekonomskim pitanjima i onim stvarima koje interesuju građane dala je rezultate. Sada je to povjerenje velika odgovornost ali kao što smo uradili u 42.Vladi po pitanju ekonomskih reformi i opravdali povjerenje građana i sada ćemo to uraditi u kontekstu razvoja i Podgorice i opština u kojima ćemo participirati u vlasti”, naveo je Milatović.

On naglašava da je Pokret Evropa sad, ostvario izvanredan rezultat u opštinama gdje su učestvovali i osim glavmog grada.

“Bijelo Polje, Pljevlja, Kolašin, Bar, Tivat, Žabljak, Danilovgrad. Daje nam rezultat za pravo da budemo ponosni, ali i jedan vjetar u leđa za parlamentarne izbore. Mjesto gradonačelnika u Podgorici, Danilovgradu, Žabljaku, to su stvari koje nam pripadaju u kontekstu jer smo bili najjača lista u okviru anti DPS blokova koje će formirati nove lokalne uprave. U kontekstu pregovora koji sada dolaze, smatramo da je to jedini fer pristup koji može biti održiv i sveobuhvatan. Upravo da partije koje su bile najjače u okviru ovih blokova, da delegiraju gradonačelnike. U Podgorici je to Evropa sad, kao i u Danilovgradu. U Pljevljima, Budvi, Demokratski front, Kolašinu Demokrate, na Žabljaku Durmitorska inicijativa. To je normalno demokratsko pravilo i konačno treba da ga se držimo”, kazao je jedan od lidera Pokreta Evropa sad.

Prema njegovim riječima, još je rano govoriti o početku formalnih pregovora sa predstavnicima drugih partija oko formiranja vlasti, ali bi trebalo da počnu uskoro.

“Ubrzo ćemo poslati poziv za pregovore ostalim partijama. Čekamo proglašenje rezultata opštinskih izbornih komisija. Naglašavam, da ga treba brzo i završiti jer građani očekuju dozu odgovornosti, ozbiljnosti i sloge među pobjedničkim listama. Pokret Evropa sad će tako nastupiti”, istakao je Milatović.

Neprihvatljivo je, kako navodi, da na pregovore zovu predstavnike DPS, SDP i SD jer su oni, kako smatra, glavni krivci za trenutno stanje.

Kao izlaz iz političke krize na državnom nivou, vidi u vanrednim parlamentarnim izborima.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Col-crnogorska oslobodilačka liga
26.10.2022-18:13 18:13

Mama Dafina i gazda Jezda…

BobZekovic
26.10.2022-18:37 18:37

Gazda Jakove, po struci sljedbeniče gazda Jezde. Od tebe se ne očekuje ništa drugo, nego PODLAČKI DO KRAJA CRNE GORE! ČEKAMO TE DETE SRPSKE OKUPATORSKE CRKVE.

Program
26.10.2022-19:39 19:39

JAKOVE-Da znas Slomices politicki ove stare NACIONALISTE -LJUTO I BAHATO ( URA )-STARO  ( DF)- CELAVO ( SNP)- NESKOLOVANO ( DEMOKRATE ) NA PARLEMATINARNIN IZBORIMA -NESTACE-SVI KA LANJSKI SNIJEG -UPAMTI  -ZLIM  LJUDIMA KOJI MRZE DRUGE U CG  VRIJEME JE PROSLO -NIKAD GOS- KRIVOKAPIC NIKOM NIJE UCINIJO ZLO NITI ZAPRIJETIJO -SPUZEM -KA OVA ELITA STO SVAKI DAN PRIJETE DA 1/2 CG NECE SPAVAT – ZATO CES IH -EVROPA SAD- SVIJA  POCERAT U PROSLOST   OVI-URA-SNP-NISTA NE SMIJES VJEROVAT- NI SAD TI NE TREBAJU  A ZNAS STA SU VAM UCINJELI I NECES IM DAT NI CENCUS DA PRODJU NA PARLEMENTARNIM !!!