Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović: Prioritet je članstvo u EU i shodno tome neposredna privrženost Berlinskom procesu

Upitan o inicijativi Otvoreni Balkan, predsjednik Crne Gore rekao je da je ''prioritet članstvo u EU i shodno tome neposredna privrženost Berlinskom procesu, ali da će se tim pitanjem svakako baviti novi parlament i nova vlada Crne Gore''

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ocijenio je za razvoj odnosa Podgorice i Beograda vraćanje diplomatskog nivoa predstavljanja jedno od važnijih pitanja i da očekuje da dvije zemlje uskoro imenuju nove ambasadore.

„Normalno bi bilo da politički odnosi budu zamajac razvoja ekonomskih odnosa, a čini mi se da je u posljednjim godinama stanje bilo takvo da su se ekonomski odnosi razvijali uprkos neadekvatno dobrim političkim odnosima. Zato su moja očekivanja da uskoro imenujemo nove ambasadore Srbije u Crnoj Gori, kao i Crne Gore u Srbiji“, rekao je Milatović za Politiku.

Milatović je kazao uoči posjete Srbiji da odnosi dvije države idu uzlaznom putanjom od njegove inauguracije krajem maja i prisustva srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

On je rekao da na odnose Podgorice i Beograda gleda kroz prizmu dobrosusjedskih odnosa, što je nakon učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju jedan od njihovih najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta.

„Moja očekivanja u tom smislu su da u iskrenom i otvorenom razgovoru protresemo sva pitanja od značaja i obostranog interesa za naše države“, rekao je Milatović.

Upitan o inicijativi Otvoreni Balkan, predsjednik Crne Gore rekao je da je ”prioritet članstvo u EU i shodno tome neposredna privrženost Berlinskom procesu, ali da će se tim pitanjem svakako baviti novi parlament i nova vlada Crne Gore”.

„Bilo koja ekonomska inicijativa koja donosi novu vrijednost u smislu smanjenja barijera i jačanja ekonomske aktivnosti u regionu, uz uslov da se ne kosi sa principima Berlinskog procesa, može biti korisna“, rekao je Milatović.

IzvorBeta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
09.07.2023-12:01 12:01

Nadamo se da će te makar i krijući pośetiti i crnogorce izvan terazija, kruga dvojke i separea hotela Moskva. Nadanje živi da će te pitati AVa o masovnom posrbljavanju Crnogoraca da ne rečemo genocida olovkom i krstom. Ne morate ulagati protest ali barem stisnite petlju pa pitajte što se to dešava tamo gore od crnogoraca. Ako vas bude kanio śesti na kanabe recite da vam je milijevstojeći mego śednik na jkanacxxbreku…