Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: One koji su preuzeli odgovornost da brinu o državi, ne zanima ni ekološka, a očigledno ni sama Crna Gora

''Dok su Podgorica i Nikšić, zarobljeni u otpadu i smeću, a u centru Berana je paljen kancerogeni azbest, u Luci Bar smo svjedočili pretovaru amonijum-nitrata, a Žabljak, opština, u kojoj je naša zemlja 1991. godine i proglašena ekološkom državom, je danas više prepoznata po nelegalnoj i nezakonitoj sječi šume iz Nacionalnog parka Durmitor''

Današnji dan, 32 godine od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi, Crna Gora dočekuje kao zemlja koja ima ozbiljne probleme na polju zaštite životne sredine, ocijenila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović.

“Dok su Podgorica i Nikšić, zarobljeni u otpadu i smeću, a u centru Berana je paljen kancerogeni azbest, u Luci Bar smo svjedočili pretovaru amonijum-nitrata, a Žabljak, opština, u kojoj je naša zemlja 1991. godine i proglašena ekološkom državom, je danas više prepoznata po nelegalnoj i nezakonitoj sječi šume iz Nacionalnog parka Durmitor”, saopštila je funkcionerka DPS-a.

Kada tome dodamo probleme sa kojima se suočavaju Kotor i Žabljak, i njihov “upitni status” u organizaciji UNESCO, po riječima Milatović,  “vidimo da one koji su preuzeli odgovornost da brinu o državi, ne zanima ni ekološka, a očigleno ni sama država Crna Gora”.

“Mračnim tunelom od 30. avgusta 2020. godine, od ekološke države, kakve se sjećaju građanke i građani, kakva je bila Crna Gora, došli smo do toga da nam svakodnevica budu nerad i nemar na polju zaštite životne sredine, koje slikovito, nažalost, najbolje opisuju puni kontejneri širom zemlje”, zaključila je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve