Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Milatović: Na Spajiću odgovornost da napravi Vladu kakvu građani očekuju

Na pitanje novinarke da li je tokom razgovora u Njujorku bilo razgovora o Vladi Crne Gore, te da li je neko vršio pritisak na njega, ili mu davao sugestije u vezi sa tom temom, Milatović odgovara da je Crna Gora demokratska zemlja, isto kao i SAD

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je na mandataru Milojku Spajiću najveća odgovornost da napravi Vladu kakvu građani Crne Gore očekuju.

Na pitanje da li je tokom razgovora u Njujorku bilo razgovora o Vladi Crne Gore, te da li je neko vršio pritisak na njega, ili mu davao sugestije u vezi sa tom temom, Milatović odgovara da je Crna Gora demokratska zemlja, isto kao i SAD.

“To je bio razgovor između prijatelja, saveznika i partnera koji žele dodatno da učvrste strateško partnerstvo. Čvrsto stojim, vjerujem i promovišem tri ključna spoljopolitička prioriteta Crne Gore- kredibilno članstvo u okviru NATO-a, ubrzanje evropskog puta i dobrosusjedske odnose koje moramo dodatno da unapređujemo. Tražio sam podršku za evropski put”, kazao je Milatović za Dnevnik TVCG.

Ističe da u svakoj demokratskoj zemlji Vladu biraju građani na izborima.

“Mi smo izbore imali 11.juna i građani Crne Gore su izabrali. Ja sam mandat dao Spajiću koji je osvojio najveći broj glasova. Sada je odgovornost najviša na njemu da napravi Vladu kakvu crnogorski građani očekuju, a to je snažna reformska i proevropska Vlada”, kazao je Milatović.

Ranije danas, Spajić je saopštio da ima još dosta vremena za formiranje nove vlade i naglasio da mu je cilj da ona dobije podršku 44 poslanika u Skupštini.

Upitan da li ima pritisak od stranih ambasada za formiranje vlasti, Spajić je odgovorio odrično.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve