Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Milačić: Vi ste danas napravili koaliciju sa DPS-om; Pavićević: Ne manipulišite

Na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić i CIVIS-a dr Srđan Pavićević razmijenili su stavove o danas potpisanom Memorandumu

Na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić i CIVIS-a dr Srđan Pavićević razmijenili su stavove o danas potpisanom Memorandumu.

Milačić je kazao kako danas potpisani Memorandum predstavlja tektonske promjene na političkoj sceni”.

“Danas imamo brutalno prekrajanje izborne volje građana. Danas je potpisan Memorandum između parlamentarne većine,a što me najviše boli – i dijela moje predizborne koalicije koju je glasalo više od 100 hiljada građana, sa opozicijom. Umjesto da se okrenemo našoj saradnji i našem dijalogu, dva dana nakon debakla opozicije, dio parlamentarne većine i vicepremijer pružaju ruku spasa DPS-u”, rekao je on.

Potom se obratio dr Srđanu Pavićeviću iz CIVIS-a.

“Nijesam to očekivao od Vas. Mi danas dobijamo moralne pridike o građanskoj, demokratskoj i antifašističkoj Crnoj Gori od onih ljudi koji 30 godina čuvaju režim. Ja se osjećam prevarenim, ne kao političar, nego neko ko je glasao. Ovo danas je koalicija sa DPS-om”, zaključio je on.

Odgovorio je na to Pavićević.

“Sve ovo što je gospodin Milačić kazao, doživljavam kao političku manipulaciju. On je kazao da sam razočarenje, ali mora da shvati da sam ja u njegovim godinama bio, a on u mojim nije. Razlika je iskustvo”, poručio je on.

“Memorandum lično vidim kao dokument koji treba da trasira put kohezivnosti i jedinstva. Na tom putu bićemo suočeni sa mnogo potrebe za razumijevanjem, ali i opraštanjem. Nije stvar u tome da dovijeka budemo ušančeni i podijeljeni u dva ili tri tabora”, istakao je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
17.12.2021-03:17 03:17

Rasplaka se ROGONJA…….prase li je prase……ojhaaaaaaaaa