Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mićović: Klikovac obmanjivanjem javnosti pokazuje zašto je DPS siguran na opozicionim klupama

Prema njenim riječima kada se govori o prenijetim sredstvima iz prethodne godine, ona predstavljaju početni depozit, i kao jedna od onih kategorija koje služe za finansiranje deficita, su takođe morala biti dodatno korigovana za 9,7 miliona rebalansom za 2023. godinu, kao posledica opet loše procjene prošlog režima

Praksa obmanjivanja javnosti, koju odbornik Andrija Klikovac sprovodi iznošenjem podataka koji su irelevantni i kao takvi nemaju nikakav značaj za planirani budžet Glavnog grada za 2024. godinu pokazuje zašto je DPS zaslužio opozicione klupe, saopštila je odbornica u Skupštini Glavnog grada Pokret Evropa sad Anđela Mićović.

“Hronološki posmatrano, rebalans Budžeta Glavnog grada Podgorica za 2023. je usvojen u oktobru mjesecu tekuće godine kao posledica loše planiranih veličina budžetom za 2023. godinu koji je usvojio DPS. Primarni budžetski deficit je rebalansom sa 15,6 miliona uvećan za nepunih 4,2 miliona, sa ciljem finansiranja loše planiranih rashoda, koji su kao takvi morali biti predmet rebalansa”, istakla je ona.

Prema njenim riječima kada se govori o prenijetim sredstvima iz prethodne godine, ona predstavljaju početni depozit, i kao jedna od onih kategorija koje služe za finansiranje deficita, su takođe morala biti dodatno korigovana za 9,7 miliona rebalansom za 2023. godinu, kao posledica opet loše procjene prošlog režima.

“Nacrt Odluke o Budžetu za 2024. godinu govori u prilog onome što smo obećali građanima Podgorice u toku izborne kampanje. Kapitalni izdaci iznose 70,4 miliona što predstavlja 52,78% rekordno planiranog budžeta u iznosu od 133,4 miliona za 2024. godinu što je pokazatelj da nova vlast daje prioritet realizaciji kapitalnih projekata. Razumljivo je da predstavnik DPS strukture ima selektivnu memoriju zbog prethodno navedenih činjenica. Međutim kao odgovorna vlast, koja je prvenstveno u službi građana, uvijek ćemo biti spremni da ukažemo na medijske spinove i pokušaje raznoraznih manipulacija onih koji su godinama zagovarali ekonomsku devastaciju umjesto ekonomskog procvata”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
18.11.2023-15:42 15:42

Kakvaste vi jadna cetnicka odgovorna vlast..citava Podgorica je pod smecem..klupe ispisane grafitom..i slomljene..Vrtovi uzimaju maha..sve zapusteno..sramite…se!