Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević krivi masone za sporazum, svetosavski birači ogorčeni: “Srbi, jeste li za ovo glasali!?”

Svetosavsko biračko tijelo osjeća se iznevjereno i razočarano, iako je jasno da je ovaj sporazum samo mrtvo slovo na papiru i nevješti pokušaj da se umiri većinska Crna Gora, koja je u strahu da bi svetosavske partije mogle da revidiraju mnoge odluke koje su učvrstile crnogroski suverenitet i trasirale evroatlantski put

Sporazum koji su juče potpisali lideri koalicije „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“ izazvao je šok, nevjericu i ogorčenje među svetosavskim biračkim tijelom.

Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su juče pismeni dogovor da će, između ostalog, jačati saradnju sa NATO-om, poštovati Ustav što znači da neće pokretati postupke za promjenu zastave, grba i himne, kao i da neće povlačiti priznanje Kosova.

Pleme Vasojevići iznijelo svoj stav na Facebook stranici

Svetosavsko biračko tijelo osjeća se iznevjereno i razočarano, iako je jasno da je ovaj sporazum samo mrtvo slovo na papiru i nevješti pokušaj da se umiri većinska Crna Gora, koja je u strahu da bi svetosavske partije mogle da revidiraju mnoge odluke koje su učvrstile crnogorski suverenitet i trasirale evroatlantski put.

Kako smo već pisali većina opozicionih glasača je za to da se poništi odluka o priznanju Kosova,  glasala je za to da se promjene nacionalni simboli, da Crna Gora izađe iz NATO-a, a sve to je izričito zabranjeno sporazumom.

Razočarenje glasača prosrpskih koalicija je toliko veliko da su svoj revolt mnogi viđeniji simpatizeri DF-a, SNP-a, Demokrata i ostalih velikosrpskih stranaka morali da podjele preko društvenih mreža.

FOTO: Standard, Filip Filipović

Svetosavski glasači u porukama na društvenim mrežama su pisali “da se osjećaju uvrijeđenim i iznevjerenim”, “da su im sporazumom zamazane oči”, dok je saradnik bivšeg funkcionera NOVE Dobrila Dedeića, Robert Žižić napisao “Srbi, jeste li za ovo glasali? Ako jeste, neka vam je srećna velika Albanija”.

Sporazum je čak aktivirao i jednog od lidera DF-a, Nebojša Medojević koji se na nekoliko dana primirio sa neodmjerenim objavama pod pritiskom svojih nalogodavaca. Medojević je svojim biračima kazao da “nikakve veze nema sa sporazumom, niti ga je ko pitao niti konsultovao” oko toga.

Pojedini građani u komentarima javno su kazali da su na izborima 30. avgusta zaokružili broj 9 (“Za budućnost Crne Gore) i da se sada osjećaju prevarenim, na šta im Medojević odgovara da je i on sam zatečen, kao i da je sporazum “neko dogovorio nama iz leđa”.

Pored toga, u jednom trenutku Medojević potpisnike ovog sporazuma naziva i masonima.

“Ja sam svoj stav javno iznio. Masoni iz Vijesti formiraju Vladu. Bez mene”, dodaje lider DF-a.

B.K.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
10.09.2020-07:21 07:21

Srbi ,kada se bude popis vršio, bit ćete Crnogorci, jer u Beogradu ,Srbiji nisu se smjeli pisati Crnogorcima. Tako budući Crnogorci sa srećom.

Grse
10.09.2020-09:06 09:06

To je to. Na sljedećem popisu Srbi će biti većina, i onda polako do konačnog cilja

Boro
12.09.2020-19:45 19:45
Reply to  Grse

Da pravite veliku Srbiju. Samo preko nas mrtvih a o vašem junaštvu nećemo pričati. Pa udarite ako vam basta pa ćemo višeti koliko će vas poslije biti na popisu. Četničine.

Boro
12.09.2020-19:43 19:43

E baš smo se uplašili vas vasojevića. Batalite fukare jedne jer ćemo poslati ljude iz jedne ulice Cetinjske ili Podgoričke da vam iščupaju uši. Vi ćete da budete većina u Crnoj Gori. To može samo preko nas mrtvih a da bismo bili mrtvi znate do čega prvo mora doći. Pa četnikujte po Srbiji i Kosovu. A po Kosovu ako vam basta. O vašem čojstvu i junaštvu nećemo mnogo jer vam je to kralj Nikola za sva vremena rekao. Za fukare nema mjesta u Crnoj Gori jer oni koji je nepriznaju i nepriznaju Crnogorce kao narod malo im je reći da… Pročitaj više »