Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Medija centar DPS: Dobričaninu sve Crna Gora dala, a on podriva njene temelje

Da li se plašio, pitaju oni, kad je nakon što je napustio Kosovo primljen da živi, radi i stvara u Crnoj Gori?

Ne iznenađuje nas da u front odbrane IN4S, platforme koja širi šovinizam i nacionalnu mržnju, a iza koje stoji rektor UCG Vladimir Božović, staju osobe poput Vladimira Dobričanina, poručili su iz Medija centra Demokratske partije socijalista (DPS).

Takvi koji su u građanskoj, evropskoj, multinacionalnoj Crnoj Gori ostvarili svoje privatne i poslovne interese, po njihovim riječima, “sada bi da nas prebrojavaju po nacionalnoj osnovi, targetiraju one koji se tome protive, i kreiraju društvo i državu po mjeri svoje nacionalističke zaslijepljenosti”.

“Kada se uzme u obzir činjenica da je Dobričanin svojevremeno, kao izbjeglica, istraumiran ratnim dešavanjima, otišao sa Kosova, gdje je rođen, da bi zatim svoje utočište našao u Crnoj Gori, gdje se ostvario u privatnom i profesionalnom smislu, da je napredovao do direktora jedne od najznačajnijih zdravstvenih institucija, zaista ne možemo da vremenski lociramo kada je on to osjećao strah za vrijeme vlasti koju je DPS predvodila”, saopštili su iz Centra.

Da li se plašio, pitaju oni, kad je nakon što je napustio Kosovo primljen da živi, radi i stvara u Crnoj Gori?

“Da li se plašio kada je uzimao državljanstvo Crne Gore? Ili je možda osjećao strah kada je postao direktor Urgentnog centra? Ili kada je riješio svoje stambeno pitanje? Ili je možda drhtao od straha kada je postao poslanik”, dodaju iz Medija centra DPS.

Treba imati, smatraju oni, “đon umjesto obraza”, pa posredno “podrivati međunacionalni sklad i građansko biće društva, temelje države koja te primila i podržala”.

“Jer to što IN4S radi, a Dobričanin podržava za posljedicu ima gotovo svakodnevne tenzije, prijetnje, izazivanje mržnje i podsticanje nasilja. Ne očekujemo da će ljudi poput Dobričanina osjećati stid zbog svog sramotnog čina, ali treba da znaju da ako bilo kom građaninu dlaka sa glave bude falila, jer ga je IN4S targetirao, odgovornost će snositi i oni koji su poput poslanika Ujedinjenje Crne Gore, sa „tribina“ posmatrali i navijali”, zaključuju iz Medija centra DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marija
11.08.2023-18:01 18:01

Ovom da se prvo ispita diploma?! Da mu se ispita porijeklo imovine?! Da mu se oduzme stan i drzavljanstvo! Zivi o trosku nas gradjana Crne Gore, bogatio se ne placajuci poreze i ko zna sta i jos radi protiv drzave!

Isljam
11.08.2023-19:34 19:34

Veliku gresku je DPS napravijo i izbjeglicama Cetnickim dao utociste a zatim im dao Drzavljanstva to je trebalo ka cijo svijet poslije rata vracat na svoje ognjiste  !Stara Crnogorska-NAJEDI KUCE PA TE UJEDE-Svakom oduzet Drzavljanstva ko god vrsi nacionalizam Cetnicki i da ocistimo CG od ovakvih zlikovaca cetnickih !Na kosovo pa nek tamo siri Nacionalizam !!!

dobronamjerni
13.08.2023-18:56 18:56

Izjave i ponašanje ovoga ,,gospodina” govore o njemu i njegovim moralnim vrijednostima, ali govori i o kadrovskoj politici DPS-a, a koja je doprinijela ovoj pozciji DPS-a i Crne Gore.