Nedjelja, 26 Maja, 2024
Rubrika:

Mašković: Iza nas je godina političke manipulacije i izrugavanja demokratiji

Robavnje Crne Gore vladi u tehničkom mandatu Dritana Abazovića prouzrokovalo je ogromnu štetu za Crnu Goru i njene građane, kaže on.

Tehnička vlada Dritana Abazovića postala je paradigma za političku manipulaciju i izrugavanje onome što suštinski jesu temelji demokratije. Umjesto povlačenja nakon izglasavanja nepovjerenja, uslijedilo je uspostavljanje tehničke vlade koja je trajala tri puta više od one u redovnom mandatu, poručio je član Izvršnog odbora SD-a Miloš Mašković.

Robavnje Crne Gore vladi u tehničkom mandatu Dritana Abazovića prouzrokovalo je ogromnu štetu za Crnu Goru i njene građane, kaže on.

“Crna Gora pretrpjela je velike gubitke u prethodnih godinu dana. Naša ekonomija je na koljenima, vlada haos u bezbjednosnom i javnom sektoru, međunarodni ugled gotovo da ne postoji, a često su u pitanje dovođeni i pristupni pregovori sa Evropskom unijom, a sve to je rezultat potčinjavanja državnog aparata Abazoviću koji je jasno ignorisao demokratski imperativ, a sve na štetu crnogorskog naroda i države”, naglasio je Mašković.

Prema njegovim riječima, ozbiljno urušavanje demokratskih principa i nedostatak političke odgovornosti šteta su za koju će ceh platiti građani Crne Gore.

“Međutim, ostaje pitanje ko će i na koji način snositi odgovornost za sva politička i pravna nedjela počinjena u prethodnoj godini, od Temeljnog ugovora, preko ugrožavanja slobode medija, neprimjernog uticaja na sudstvo i tužilaštvo, do političkog revanšizma”, zaključio je Mašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve