Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Marunović: Građani neće mirno sjedjeti dok im se gazi Ustav i otima država

''Danas je dan kada ćemo pokazati da li smo zreli kao država''

Građani Crne Gore neće mirno sjedjeti i gledati kako im se gazi Ustav i otima država, poručio je reditelj Danilo Marunović u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV.

On je ocijenio da je danas dan kada ćemo pokazati da li smo zreli kao država da ispoštujemo bazične prinicipe kao što je Ustav, ili ćemo i dalje grcati u balkanskom blatu.

-Očekujem da će nedostajati političke mudrosti, vizionarstva i hrabrosti da Zakon o predsjedniku bude neizglasan i da će Ustav danas biti brutalno prekršen u crnogorskom parlamentu. Građani na to odgovaraju autoprotestom – kazao je Marunović.

Cnogorci bi, kako ističe, morali imati tu svijest da je zaista pitanje “biti ili ne biti”.

-Nema dileme da je situacija toliko ozbiljna i isključiva da kao građani moramo razumjeti da je odgovornost naše generacije da kroz institucije, ili van njih, odbranimo ovu državu po svaku cijenu – kazao je crnogorski reditelj.

Dodaje da bi radikalizacija protesta značila duboku nestabilnost u zemlji, kada bi se ušlo u neku vrstu konflikta na ulicama.

-Da li je to ono što želimo, da li je to o čemu će poslanici danas u Skupštini kalkulisati kada budu dizali ruke? Ne očekuju valjda da će građani mirno posmatrati kao ovce kako im se Ustav gazi i država otima, i da će iz svojih kuća gledati posmrtni marš svoje hiljadugodišnje istorije. Ne, naravno. To nije u karakteru Crnogoraca da tako rješavaju stvari. Ako ima pameti, vjerujem da će se u parlamentu to razumjeti i da će u odnosu na tu okolnost glasati. U suprotnom, građani neće mirno sjedjeti -zaključuje Marunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Aleksa
12.12.2022-11:41 11:41

Ovo je najpostenije saopstenje u poslednjih 30 god.Mnogo je DPS cutao,da nekazem sto drugo zbog mira u kuci….

Trešnjevo
12.12.2022-11:46 11:46

Nema mirnih demostracija, kad je u pitanju gaženje Ustava. Ako to dozvolimo onda mi ne postojimo.
Neće nam Dritan i vrhuška oko njega zgazit hilhadugodišnju državnost i slobodu.
Ako to dozvolimo pljunuli smo na Carev Laz, na Mojkovac, na Kruse i Martiniće!
Nema zaustanljanja do pobjede!

Mare
12.12.2022-12:07 12:07

Licemur…..
Čiji je tata recitirao Potonju uru Njegoševu krajem 80-esetih i početkom 90-etih….po Kosovu,Krajinama,Srbiji…nije sigurno išao u Cro i Slo….Pa se posle prebacio u turbo Crnogorce kad je postalo isplativo….Dje tata stade ti produzi….

Pe Pera
12.12.2022-13:00 13:00

A da posjetiš frizera mali,qa?

Lada
12.12.2022-13:50 13:50

Bravo Marunovicu, naš ponosu i karakteru!

Lada
12.12.2022-22:09 22:09

Njegoš je bio, ako nisi znao, Crnogorac.Ostavio je iza sebe na stotine pisama u kojima se uvijek potpisivao : P.P.Njegoš, vladika crnogorski.